Πράγματι είναι δύσκολο κάποιος να βγει από το δρόμο της ύλης (ψευδαίσθησης) και να μπει στα χωράφια της αλήθειας (δημιουργίας). 
Διότι τότε η περιφέρεια του Κύκλου θα αγαπήσει το κέντρο του, που είναι η Μονάδα, ο Ένας ουράνιος Πατέρας. 


Το ουράνιο Πρόσωπο που εκ δεξιόν στέκεται ο Υιός της Αγάπης, έχει δείξει το δρόμο για να τον ακολουθήσουμε!! 




Ανάσταση ή Ανάληψη :
 Η κύρια διδασκαλία  του Ιησού Χριστού 


Ο Θάνατος δεν είναι κάτι το επώδυνο. Δεν αλλάζει κάτι από την ηθική και νοητική φύση του ανθρώπου, απλά είναι το πέρασμα από ένα κόσμο σε έναν άλλον και το μόνο που χάνουν οι άνθρωποι είναι το φυσικό τους σώμα.
Κατά το θάνατο λοιπόν επιστρέφουν στη Γη τα υλικά που είχαμε δανειστεί, ενώ η υπόλοιπη ύπαρξη μένει αμετάβλητη.
Έτσι εισερχόμαστε στο αστρικό πεδίο, εκτός από τους εξελιγμένους πνευματικά ανθρώπους που διέρχονται αυτό το πεδίο με όραμα ή όνειρο φθάνοντας στα ανώτερα πεδία, ανάλογα το βαθμό εξέλιξής τους.


Η οντότητα στο αστρικό παραμένει τον περισσότερο χρόνο της μεταθανάτιας εμπειρίας της. 
Συνεχίζει να διατηρεί τα αισθητήρια όργανά της. Βλέπει τις φιλοδοξίες της, τις προσπάθειές της, τις αποτυχίες της, τις έχθρες, τα μίση και τις αγάπες της. Σαν Πανόραμα ξετυλίγεται μπροστά της ολόκληρη η ζωή της.
Η αποχώρηση του ανθρώπου από το διπλό αιθερικό έχει σαν αποτέλεσμα και την αποχώρηση της ψυχής  που ξαναγυρίζει στην Ουράνια Ζωή.
Το αστρικό σώμα του ανθρώπου, τότε, μετασχηματίζεται σε ένα σύνολο επτά στρωμάτων, όπου το ένα είναι πάνω στο άλλο. 
Εκεί ο άνθρωπος μένει φυλακισμένος μέχρι αυτά να διαλυθούν και να λυτρωθεί.
Αν λοιπόν το άτομο έχει αναπτύξει πνευματική ζωή και έχει πατάξει τα πάθη του, θα περάσει τον αστρικό κόσμο συνειδητά ή σε όραμα και θα παραμείνει λίγο, ανάλογα με το βαθμό της εξέλιξής του.
Αν πρόκειται για ένα παιδί, θα προστατευτεί και θα κοιμηθεί ειρηνικά μέχρι τον καιρό που ήταν να τελειώσει κανονικά με φυσική ζωή.
Αν ο άνθρωπος δεν έχει παρατήσει τα γήινα, εξακολουθεί να είναι βυθισμένος στα συμφέροντά του, και να νιώθει πως κάποιος τον σπρώχνει να βάλει τα δυνατά του για να επηρεάσει τις υποθέσεις του. 
Είναι δεμένος στα πάθη του, στερούμενος όμως των οργάνων της ενέργειας.
Κανείς δεν μπορεί να κρύψει στο αστρικά πεδία τις ακάθαρτες σκέψεις και την κτηνωδία του. Σε κάθε πράξη σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή και η επιθυμία. 

Αλλά ας εξετάσουμε συνοπτικά τις υποδ/σεις του χώρου:

πρώτη: Εδώ βρίσκονται όλα τα σκουπίδια της γης. Οι μορφές αυτών συχνά επισκέπτονται την γη με σκοπό να αποτελειώσουν τα μίση τους, τα πάθη τους και την ακόρεστη εκδίκησή τους.
Οι σκεπτομορφές τους επισκέπτονται χώρους χαμηλής κραδασμικότητας και καταλαμβάνουν σώματα ανθρώπων, σπρώχνοντάς τους στην ακολασία και την τρέλα.

Δεύτερη: Η ύλη εδώ είναι η ίδια των υλικών αντικειμένων των περισσοτέρων ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος των ψυχών εδώ είναι με ξυπνημένη συνείδηση. Πολλές μακραίνουν την παραμονή τους από επιθυμία να επικοινωνήσουν με τη γη για τα γήινα συμφέροντά τους.

Η τρίτη και η τέταρτη υποδιαίρεση είναι περίπου τα αιθερικά της δεύτερης.

Η πέμπτη υποδιαίρεση είναι ξάστερη και ακτινοβόλα, αυτό το πεδίο είναι το καθαρά αιθερικό.  Εδώ βρίσκονται τα πνεύματα οδηγοί αρκετών μέντιουμ, που ικανοποιούν την προσωπική τους ευαρέσκεια και φιλοδοξία.

Το έκτο πεδίο μοιάζει με το πέμπτο μόνο που εδώ οι ψυχές είναι πιο εξελιγμένες και,  βρίσκονται στο τέλος της φθοράς του τελευταίου περιτυλίγματος της ψυχής τους.

Το έβδομο και τελευταίο επίπεδο περιτυλίγματος κατοικούν ψυχές διανοούμενων, επιστημόνων, παραμένουν εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα σε τεράστιες βιβλιοθήκες γοητευμένοι από τον πλούτο των γνώσεων που αποκτούν.

Από αυτές τις ψυχές, αργά ή γρήγορα σπάει το τσόφλι και η ψυχή ελευθερώνεται, χάνει για λίγο τη συνείδηση του περίγυρου και στη συνέχεια ξυπνάει στον ουράνιο κόσμο, που είναι και η αληθινή φύση της.

Η πνευματική εικόνα μας είναι διαμορφωμένη στα επίπεδα αυτά μετά την ενέργεια που συγκεντρώσαμε από την προσφορά μας σε όλη την διαδρομή των διαδοχικών γεννήσεων μας.

Η εικόνα μας αυτή έχει χρώματα, ήχους και κραδασμούς που συντονίζουν την εμφάνισή μας στην λεγόμενη "Καρμική Επιτροπή",  όπου θα πάρουμε το φάκελο οδηγιών για την κάθοδό μας στη Γη.

Αυτή η προσφορά μας θα εξελίξει τον ίδιο τον άνθρωπο και θα τον οδηγήσει ψυχικά στους ανώτερους πνευματικούς κόσμους.

Έτσι, καλούμεθα εδώ στη Γη να αυξήσουμε τα χρώματά μας και την κραδασμικότητα μας με τα έργα και τις πράξεις μας.

Για τούτα και μόνο για τούτα, θα λογοδοτήσει ο κάθε άνθρωπος ενώπιον της "Καρμικής Επιτροπής" μετά την αποβολή του σαρκικού φορέα του.

Αν δηλαδή και κατά πόσο προσέφερε η Οντότητα στην εξυπηρέτηση της παγκόσμιας Ζωής και στον Εαυτό της.

Ο έλεγχος του συναισθηματικού κόσμου είναι η αιτία των αλλεπάλληλων ενσωματώσεων στη Γη. 

Εκεί ξεπλένονται οι Καρμικές Ευθύνες και είναι η μεγαλύτερη μύηση της εξελισσόμενης ανθρώπινης Θεϊκής Οντότητας.

Πέρα απ' όλα αυτά εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι οι νεκρώσιμες τελετές θα πρέπει να διέπονται από μορφές σκέψεων ειρήνης, αγάπης, με ευχές για συντόμευση της διαδικασίας στον αστρικό χώρο και την διάλυση των περιτυλιγμάτων, που κρατούν την ψυχή φυλακισμένη για μεγάλο διάστημα. 

Γι' αυτό όταν οι ψυχές αναπαύονται, τα αγαπημένα πρόσωπα αυτών προσφέρουν κακή υπηρεσία, με τη μεγάλη λύπη τους.
Διότι οι σκεπτομορφές που εκπέμπονται από τους αγαπημένους τους διαταράσσουν την ειρήνη της ψυχής, εξαναγκάζοντας την με βίαιο τρόπο να επιστρέφει στη Γη, αντί να απομακρύνεται η ψυχή τους απολυτρωμένη....


Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος  ότι ο καθημερινός διαλογισμός και η προσευχή προς τον ουράνιο Πατέρα φέρνει την δεξιότητα της επικοινωνίας και την φώτιση. 

Η εξιλέωση των καρμικών ευθυνών και η κυριαρχία στον λεγόμενο Κατώτερο Εαυτό μας είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την Ανάληψη.

Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ, η Ανάληψη είναι μια  υπέρτατη προσπάθεια του ανθρώπου να εισέλθει στις ανώτερες σφαίρες, 
η δε ψυχή απολύεται των επίγειων δεσμών και των κυκλικών επαναγεννήσεων. 

Ο μοναδικός σκοπός του Ιησού Χριστού ήταν να διδαχτεί ο κόσμος την Ανάληψη. Βέβαια δεν μπορεί να είναι εύκολη η Ανάληψη για τον καθημερινό άνθρωπο, αν και ο ίδιος ο Ιησούς δίδασκε ότι με την πίστη δύνασθε να κάνετε έργα σαν τα δικά μου και ακόμη μεγαλύτερα.

Όταν λέμε μύηση εννοούμε την εισαγωγή του ατόμου στα μυστήρια του Δημιουργού. 
Με άλλα λόγια οδηγούμε τον εαυτό μας στην πνευματική ζωή.
Είναι η επιστροφή του Αζώτου Υιού στον οίκο του Πατέρα.
Αν κάποιος είναι πραγματικά έτοιμος για κάτι τέτοιο, με κάποιο τρόπο του παρουσιάζεται την κατάλληλη στιγμή κάποιος ή κάποιοι που γνωρίζουν τα βαθύτερα μυστικά. 
Έτσι το άτομο με κάποιο τρόπο διδάσκεται την τεχνική εξαγνισμού.
Αφού συντελεστεί το πρώτο και πιο δύσκολο στάδιο, που είναι ο εξαγνισμός του κόσμου των επιθυμιών. Με βασικά στοιχεία την νηστεία, την εγκράτεια, και την επιβολή του νου στο φυσικό σώμα. Αρχίζει η ανέλιξη του ατόμου με την μεθοδική και καθημερινή άσκηση του κατώτερου νοητικού (της απλής σκέψης μέσου δια-λογισμού) και της ηθικής φύσης του νου (της σκέψης). 
Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να κάνουμε σκέψεις, ήρεμες, σταθερές, μελετημένες, που να κατευθύνονται όχι σε εξωτερικά γνωρίσματα ή σε θέματα προσωπικής ικανοποίησης, αλλά στην εξυπηρέτηση της Ζωής και στο κοινό καλό.
Εδώ απαιτείται τεχνική ικανότητα καθαρμού των σκέψεων, αυτοσυγκέντρωση του νου σε μια πνευματική ιδέα ή μορφή και ταυτόχρονη αποβολή οποιασδήποτε άλλης σκέψης (Δια-λογισμός). Όλα τούτα επιτυγχάνονται με την συμπαράσταση του ουράνιου Πατέρα που ο άνθρωπος  επικαλείται καθημερινά...

Δεν θα επεκταθώ όμως άλλο, έτσι κι αλλιώς λεπτομέρειες υπάρχουν στο βιβλίο μου : "ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ",  που είχε κυκλοφορήσει προ δεκαετίας.

Ας μείνουμε σε τούτο το σημείο για να αναλύσουμε βαθύτερα αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Το σύστημα δια σκορπά φόβο για να χειρίζεται τον κόσμο. Φόβο με τις στημένες οικονομικές κρίσεις και τα μνημόνια, φόβο τώρα με την περιβόητη πανδημία covid-19. 

Το matrix  είναι μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε για να δεχθεί ψυχές με σκοπό να δεχθούν ανάλογες εμπειρίες και να εξελιχθούν. Γιατί η διαδικασία της εξέλιξης επέτρεψε τη δημιουργία της συνείδησης.

Καθώς βαδίζεις στο matrix μιας εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στην εικόνα των αισθήσεών σου. Η εικόνα αυτή είναι ένας αριθμός που μετατρέπεται σε εικόνα ή εικόνες.

Η εικών της εγκεφαλικής σου επεξεργασίας διαμέσου των συναισθημάτων δημιουργεί εξάρτηση, επιθυμίες, φόβους και ψευδαισθήσεις... Σαν μια ακολουθία αριθμών δοσμένα σε μια εξίσωση.

Ενώ περιφέρεσαι στις τέσσερις διαστάσεις είσαι εγκλωβισμένος στις τρεις..... 

Ποια άγνωστη ενέργεια μετατρέπουν οι αισθήσεις σου σε μορφή;



Σπέρνοντας με μεθοδευμένο τρόπο το δηλητήριο του φόβου στις ψυχές των ανθρώπων το μόνο σίγουρο είναι πως η αρρώστια μέσα τους ήδη ενεργοποιήθηκε, αλλά από την άλλη χάνουν και το δρόμο που οδηγεί στην πνευματική ζωή. Διότι οι άνθρωποι φυλακίζονται μεταξύ της εξάρτηση των τεχνητών αναγκών τους  και του επιθανάτιου φόβου τους. Ενώ ο άνθρωπος γνωρίζει πως η πορεία του σε τούτο τον μάταιο κόσμο οδηγεί στο μνήμα. 
Αλλά έμαθαν τον άνθρωπο από μικρό παιδί να ξεχνά πως ο χρόνος και η συνειδητότητα συνδέονται άμεσα ως ψυχική διάσταση.




Ξέρετε γιατί;

Για να κερδίσει χρόνο ο εχθρός στο matrix της ψευδαίσθησης που ζούμε. 

Διότι, αν σ' ένα μαθηματικό τύπο αλλάξεις μια σημαντική παράμετρο, ας πούμε το χρόνο, τότε αλλάζεις και το τελικό αποτέλεσμα. 
Μιλάμε πάντα για τον υλικό κόσμο της ψευδαίσθησης.

Σ' αυτόν τον μαθηματικό τύπο, λοιπόν, ο χρόνος είναι πάντα κυρίαρχος σαν μια σπείρα  αιωνιότητας, όπου επαναλαμβάνεται συνεχώς, γιατί ο χρόνος δίνει την ώθηση στο χώρο (καμπυλότητα).

Όσο κι αν νοιώθουμε ότι η συνειδητή μας βούληση επηρεάζει τον τρόπο που ενεργούμε, όλες μας οι πράξεις καθορίζονται από μαθηματικές εξισώσεις.


Η συνείδηση αποτελεί καθοριστικό συστατικό στοιχείο του τρόπου που κατανοούμε τη μαθηματική αλήθεια με μυστικό κλειδί τον αριθμό 1001.


Προσέξτε τώρα:

Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι η στενή σχέση που αλληλεπιδρά. 

Το παρελθόν αποτελείται από όσα έγιναν και όσα θα μπορούσαν να συμβούν.
Αυτό που τώρα είναι παρόν την επόμενη στιγμή είναι παρελθόν.

Συνεπώς το μέλλον με βάση το νόμο των πιθανοτήτων διαθέτει μεγάλο φάσμα. Ακριβώς εκεί θέλουν να επέμβουν και να αλλάξουν το μέλλον.


Έτσι, οι εχθροί με τις κακές ενέργειες τους προκαλούν σύγχυση και,  μπερδεύουν την εξέλιξη της συνειδητότητας με την ανθρώπινη ψυχική διάσταση και την εικονική πραγματικότητα (matrix).

Στον πνευματικό κόσμο μια κίνηση του χρόνου είναι η εικών μιας ανάμνησης περασμένων γεγονότων. Ουσιαστικά ο υλικός κόσμος (matrix) είναι σε κίνηση μέσα στο χώρο-χρόνο.

Ο χρόνος στον αντι-κόσμο κινείται αντίθετα, δηλαδή από το μέλλον προς το παρόν.


Ο Πλάτων στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", δείχνει ακριβώς αυτό, όταν μιλάει για ένα παλλόμενο σύμπαν, όπου κατά περιόδους ο χρόνος αντιστρέφεται και, στο τέλος κάθε κύκλου όλα σταματούν χρονικά, ξεκινώντας την κίνηση προς τα πίσω.

Ο αντι-κόσμος έχει την συμπεριφορά μιας αντανάκλασης στον κόσμο μας.


Αυτό που εμείς θεωρούμε μέλλον, ίσως είναι ήδη παρελθόν στους ανθρώπους του αντι-κόσμου. 

Άρα, το μέλλον υπάρχει τώρα στην διάσταση του υποτιθέμενου χρόνου, αλλά η ακριβής μορφή του δεν έχει οριστικοποιηθεί. 
Αυτό εξαρτάται από τον παράγοντα άνθρωπο και τι ακριβώς πράττει παρά την πίεση των περιστάσεων. Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη αξία ο άνθρωπος να εξυπηρετήσει την ζωή, δηλαδή το θεϊκό σχέδιο της εξέλιξης! 

Γνώρισε την αλήθεια και η αλήθεια θα σε ελευθερώσει!
Νικ. Αλ. Αργυρίου

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger