Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, στις 23 Απριλίου, η ανώτατη θρησκευτική Αρχή της Σαουδικής Αραβίας, το Συμβούλιο των Σοφών, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να κάνουν ό,τι πρέπει για να προστατευτούν αλλά και να προστατεύσουν τους γύρω τους από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Η οδηγία ήταν σαφής: Προσευχηθείτε στο σπίτι, εάν οι χώρες όπου ζείτε έχουν θεσπίσει κανόνες κοινωνικής απόστασης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις, διότι είναι η βασική αιτία διάδοσης της ασθένειας (…) και θα πρέπει να θυμούνται ότι η προφύλαξη της ζωής των ανθρώπων είναι μια σημαντική πράξη που τους φέρνει πιο κοντά στον Θεό», ανέφερε το Συμβούλιο Σοφών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.


πηγή: pontos-news.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger