ΠΡΟΣ: ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ

ΘΕΜΑ :  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΕΒΡΟ
ΑΘΗΝΑ 23 ΜΑΙΟΥ 2020

ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ,

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχατε δηλώσει τα εξής :

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια»

Αξιότιμε αρχηγέ σήμερα αυτά τα "σκυλιά" που είχατε αναφέρει τότε έχουν καταλάβει ήδη ένα κομμάτι της Ελληνικής γης. 

Συγκεκριμένα άρπαξαν 16 στρέμματα στον Έβρο. 

Οι τουρκικές δυνάμεις, εμφανίζονται μάλιστα να έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες, σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, που βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κρίσιμη περιοχή που θέλουν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου. 
Η κοίτη όπως γνωρίζεται άλλωστε έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, όπου το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν αναφορά για  παράνομη καταπάτηση ελληνικού εδάφους. Ενώ για την αντιμετώπισης της εν λόγω Τουρκικής εισβολής από το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν δημιουργηθεί διάφορα ζητήματα ως προς τον χειρισμό της κρίσης αυτής. 
Συγκεκριμένα, ο  πρώην ΥΠΕΞ επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς σχολίασε αιχμηρά το θέμα ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. 
Ενώ, οι κύριοι  Κατρούγκαλος και Δρίτσας κατηγορούν τον υπουργό Εξωτερικών ότι υποβάθμισε το ζήτημα.  
Επιπλέον προειδοποιούν για «έλλειψη στρατηγικής και πως το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».


Αγαπητέ αρχηγέ εσείς που είστε με υψηλό φρόνημα ένας αρκετά διακεκριμένος ανώτατος στρατιωτικός των Ειδικών Δυνάμεων σε σχέση με όλα τα προαναφερθέντα δεν θα ήταν ηθικά σωστό να πάρετε θέση δημόσια για την χθεσινή Τουρκική εισβολή στον Έβρο;

Ο Ελληνικός λαός είναι και πρέπει να είναι υπερήφανος για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις!

Εκτιμώ κύριε αρχηγέ πως ο Ελληνικός στρατός ενωμένος με τον λαό μας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα απειλητικά σύννεφα του πολέμου που έχουν μαζευτεί στον ορίζοντα.


Με εκτίμηση

Νικ. Αλ. Αργυρίου
Διαχειριστής ιστοσελίδας ΙΩΚΗ


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger