Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ FAKENEWS…


ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ...

Δηλαδή σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο και ερωτώμενος για το θέμα, ο Νίκος Δένδιας απάντησε πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για λίγες δεκάδες μέτρα». Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».






πηγή: enantion





ΥΠΕΞ για Εβρο:  




Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. 

Επίσης, το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

H ανακοίνωση του υπουργείου αφορά τις εξελίξεις στον νότιο Εβρο και δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για «κατοχή» από τουρκικά στρατεύματα ελληνικών εδαφών στην περιοχή. Σχετικό δημοσίευμα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα Sun, ενώ αντίστοιχες αναφορές (με παραπομπές σε ελληνική ιστοσελίδα) έγιναν και από τη Daily Mail. 

Yπενθυμίζεται ότι από χθες, Παρασκευή, η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Αγκυρας για το ζήτημα, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο, με κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger