Προκειμένου να διερευνήσουν τα τεράστια βάθη της Γης, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που είχε αρχικά επινοηθεί για να «αναλύσει μακρινούς γαλαξίες».



Έχοντας μελετήσει σεισμογράμματα από εκατοντάδες σεισμούς που πραγματοποιήθηκαν από το 1990 έως το 2018, μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Doyeon Kim, σεισμολόγο και μεταδιδακτορικό συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, σκόνταψε την παρουσία κάποιου είδους τεράστιας δομής που αποτελείται από πυκνό υλικό, έχει  διάμετρο περίπου εκατό χιλιομέτρων, που εκτείνεται για περίπου 1.000 χιλιόμετρα , ίσως και περισσότερο. Ενώ βρίσκεται μεταξύ του πυρήνα του πλανήτη μας και του κάτω μανδύα, όπως αναφέρει το sputniknews
.


Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης που ονομάζεται Sequencer, που "αναπτύχθηκε αρχικά για την ανάλυση μακρινών γαλαξιών".

"Αυτή η μελέτη είναι πολύ ξεχωριστή γιατί, για πρώτη φορά, εξετάζεται συστηματικά ένα τόσο μεγάλο σύνολο δεδομένων που καλύπτει σχεδόν όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού".

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger