Τραγικές στιγμές: 3 νεκροί από την κακοκαιρία στην Εύβοια, μέχρι στιγμής κι ανάμεσά τους ένα βρέφος... 

Με τους νεκρούς να αυξάνονται...






Ο Γεώργιος Μεταξάς που είναι κάτοικος της περιοχής περιγράφει την τραγική κατάσταση σε ανάρτησή του στο facebbok:


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται περιοχές της Εύβοιας μετά τη νυχτερινή θεομηνία. Ως τώρα, έχουν καταμετρηθεί τρεις νεκροί: 2 ηλικιωμένοι και ένα βρέφος 8 μηνών. Η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από εκατοντάδες κεραυνούς, έπληξε κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας.
Πιο ειδικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μάζεψα από φίλους και γνωστούς, αλλά και από τα ΜΜΕ, έχουν πληγεί οι περιοχές:
Πολιτικά
Βασιλικά
Ψαχνά
Μπούρτζι και
Βασιλικό.
Γέφυρες, δρόμοι και αγροτεμάχια έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές. Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσα, οι πλημμύρες στην περιοχή των Πολιτικών οφείλονται στο καμμένο δάσος της περιοχής, καθώς το νερό ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί. Έπεσε με ορμή, παρασύροντας πολλά φερτά υλικά που έφραξαν τον ποταμό.
Την ίδια ώρα, το βράδυ, στη Χαλκίδα, κεραυνός έπεσε στο γνωστό καφέ - μπαρ «Mostar» που βρίσκεται στην παλαιά γέφυρα Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ένα δέντρο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το μαγαζί.
Κανονικά, ο Νομός θα έπρεπε να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά κάποιοι προσπαθούν να παραστήσουν τους ήρωες...
Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 Ε/Π super puma.

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger