Σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς μας οδηγεί  πλέον η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε χθες ότι θα στέλνει στον εισαγγελέα όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό μέσω Διαδικτύου. Πρόκειται για  απόψεις, γνώμες, έστω κι αν είναι  λανθασμένες, επικίνδυνες, αντιεπιστημονικές, αλλά είναι γνώμες δεν είναι πράξεις. 
Οι συνταγματολόγοι, οι νομικοί και πολλοί γιατροί εκτιμούν ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης με τις εντολές που έδωσε εναντίον όσων διαφωνούν με τα ακραία μέτρα για τον COVID-19, παραβιάζει το Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών. Το ποινικό μας σύστημα τιμωρεί πράξεις συγκεκριμένες, ποτέ απόψεις, η δε ελευθερία της γνώμης προστατεύεται και συνταγματικά. 
Η μόνη περίπτωση στον Ποινικό Κώδικα, που τιμωρεί ειδήσεις είναι η περίπτωση τους άρθρου 191 του Π.Κ. το οποίο αναφέρεται μεν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να οδηγήσουν κόσμο σε πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στους ίδιους, την οικονομία, τον τουρισμό κ.λπ.
Δηλαδή σήμερα απαγορεύει ακόμα και σε γιατρούς να διαφωνούν με την χρήση της μάσκας. 
Ωστόσο, τι εννοείται όταν λέτε κ. Χρυσοχοϊδη για θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό μέσω Διαδικτύου. 
Είναι θεωρία συνωμοσίας ότι οι λοιμωξιολόγοι επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες; 
Είναι θεωρία συνωμοσίας ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας μας φόρτωσε με εμβόλια Η1Ν1 και μετά τα πέταξαν στην χωματερή; 


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger