Μια δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ότι η Ελλάδα είναι «κλειδί» στην «ανάσχεση της ρωσικής επιρροής» στην περιοχή, προκάλεσε την οργή της ρωσικής Πρεσβείας, η οποία με ανάρτησή της ζητά να μάθει αν συμφωνεί η Ελλάδα με την «ψευδή ‘ανάλυση’ του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει!

«Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής … επιρροής. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων», είναι το σχόλιο της ρωσικής Πρεσβείας, σε μια πρωτοφανή κίνηση που υποδηλώνει ένταση και χωρίς λόγο μάλιστα.







Καλό θα ήταν καταρχήν, να απαντήσει η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στη μέση από τον Αμερικανό Πρέσβη (σ.σ. ίσως αυτό να επεδίωκε κιόλας ο Πάιατ) και κατά δεύτερον, να ηρεμήσει λίγο η ρωσική Πρεσβεία, γιατί δεν είδαμε την Ελλάδα να ζητά εξηγήσεις για τις «διευκολύνσεις» (για να το θέσουμε διακριτικά) που παρέχει η Ρωσία σε όλα τα επίπεδα στην Τουρκία.

πηγή: newsbreak.gr



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger