Τουρκία: Διαπιστεύσεις στο ΝΑΤΟ έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πως αν ο Ερντογάν πάει και άλλο προς την μεριά της Ρωσίας θα κάνει πραξικόπημα. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός του τουρκικού Στρατού, Χουλούσι Ακάρ, έταξε στο ΝΑΤΟ πραξικόπημα κατά του Τούρκου Προέδρου αν, σύμφωνα με το Nordic Monitor, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεκκλίνει από την νατοϊκή συμμαχία. 

Αυτό αποκάλυψε ο Toύρκος στρατηγός Οχράν Γικιλκάν, ο οποίος είχε θητεύσει στο πλευρό του Ακάρ αρκετά χρόνια. Όπως σημείωσε ο Γικιλκάν, ο Ακάρ, σε μυστική επικοινωνία που είχε πριν από έναν χρόνο με τους Αμερικάνους, είχε υποσχεθεί πως αν ο Ερντογάν προσπαθήσει να φύγει από την γραμμή του ΝΑΤΟ θα προκαλέσει με πραξικόπημα την πτώση του. 

Η ανησυχία των Αμερικάνων είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν τον τελευταίο καιρό ενεργοποίησε ισλαμική αντζέντα, προκαλώντας στις ΗΠΑ ανησυχία για το κατά πόσο θα εξασφαλίζονταν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με τον Ερντογάν πρόεδρο της Τουρκίας.

πηγή: sportime.gr



Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger