Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ελληνική εφημερίδα “Δημοκρατία” για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο λέει πολύ χειρότερα πράγματα για την Ελλάδα!

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Ελληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρόσθεσε.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν») γράφει το πρωτοσέλιδο -θέση που βρίσκει σύμφωνους όλους τους περήφανους Έλληνες που δεν νιώθουν φοβισμένοι δουλοπάροικοι απέναντι στην εχθρική Τουρκία.

Στα αγγλικά, με ανακοίνωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός, Στέλιος Πέτσας,  απολογήθηκε για το υβριστικό πρωτοσέλιδο της ελληνικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, η «ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα είναι πολύτιμα για τον ελληνικό λαό και προστατεύονται από το Σύνταγμά μας. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη του σεβασμού ενός ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί μόνο να καταδικαστεί από την ελληνική κυβέρνηση».




πληροφορίες από  crashonline.gr/sportime.gr




Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger