Γράφει :

ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η ανθρώπινη οντότητα για να βρει το δρόμο που οδηγεί στον Εαυτό της, πρέπει να ανακαλύψει πρώτα τις βασικές λειτουργίες της ίδιας της διάνοιάς της. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποφύγει τις συμπληγάδες πέτρες της παραπληροφόρησης, που της κλείνει το δρόμο.

Ο ίδιος ο Εαυτός μας τις περισσότερες φορές είναι παγιδευμένος από τον τρόπο σκέψης της ίδιας της διανόησης μας.

Νομίζω λοιπόν, ότι επειδή κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ουσία των πραγμάτων, σ' αυτό το Πεδίο, γι' αυτό δεν επιτρέπει  σε κανένα να επιβάλει την "αλήθεια" του στους άλλους.

Όμως εδώ βρίσκεται το τραγικό λάθος των ανθρώπων, που είναι η προσπάθεια επιβολής της δικής τους θεώρησης των πραγμάτων στους άλλους. 

Μια τέτοια παγιδευμένη προσωπικότητα, που έχει δημιουργήσει ένα γυάλινο και εύθραυστο κάστρο, για έναν εξωτερικό παρατηρητή. Τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο "κάστρο" της, χωρίς να μπορεί να συλλάβει άλλες αξίες πέρα από τις δικές της.

Ξαφνικά λοιπόν εκεί που τρέχει σταματά μπροστά σε κάποια Ανώτερη κατάσταση που του μιλάει στο μυαλό και του λέει ότι είναι ο Ανώτερός του Εαυτός και η μοναδική αλήθεια. Δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί αυτό που Είναι πίσω από αυτό που φαίνεται. Διότι οραματίζεται σύμφωνα με τα όσα εσφαλμένα έχει "χτίσει" μέσα του.

Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην απουσία έργου, στην εκμηδένιση του έργου, στην ηρεμία της δράσης.

Διότι οι Πύλες της ύπαρξης δεν ανοίγουν με υποκειμενικά κριτήρια και παραπλανήσεις.

Η Ανώτερη γνώση που προέρχεται από τις Ανώτερες Νοητικές σφαίρες της ύπαρξής μας, φέρνει σε επαφή την συνείδηση με τον πρωταρχικό λόγο συχνότητα. Με τη συμπαντική ιδιοσυχνότητα.

Όταν δηλαδή η συνείδηση ταυτιστεί με την Παγκόσμια συχνότητα τότε η "μάζα" γίνεται άπειρη. Τότε Γνωρίζει.

Αν τώρα είναι αναγκαίο να κοινοποιηθεί κάποιο σημαντικό κομμάτι γνώσης, τότε πρέπει να δίνεται μέσα σε ειδικό "κέλυφος", για να μην μπορεί να επηρεάσει αρνητικά "αμύητες" συνειδήσεις, αλλά και για να μη "φθαρεί" η ίδια. Διότι εάν συνέβαινε αυτό, θα αδρανοποιούσε τις δικές σας ιδιαίτερες διαδικασίες σκέψης. Ενώ ο σκοπός μας είναι ακριβώς ο αντίθετος.

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να πιστεύει κανείς πως ο άνθρωπος είναι μόνος του και αβοήθητος σε τούτο τον κόσμο.

Ο άνθρωπος αποτελείται από επτά καταστάσεις συνείδησης . Ο μυημένος ζει πλέον τα τρία ανώτερα επίπεδα συνείδησης , που αντιπροσωπεύουν την “ Εγώ Ειμί Παρουσία”.

Η κυριαρχία των τριών ανώτερων στα τέσσερα κατώτερα επίπεδα είναι το βασικό μέλημα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου που θα ήθελε η ανθρώπινη υπόστασή του να περιέλθει στον ανώτερο εαυτό της. Στον πνευματικό εαυτό της.

Η προαγωγή του ατόμου στις πνευματικές σφαίρες, είναι κατορθωτή δια μέσου της γνώσεως , όπως αυτή απορρέει από τον ανώτερο εαυτό του. Ανεξάρτητα από τον βαθμό εξέλιξής του, διότι η εξέλιξη είναι άπειρη.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο άνθρωπος είναι ένα μικρό μόριο της Θεότητας και με το καιρό μέλλει να εξελιχθεί σε πλήρη θεϊκή υπόσταση.

Εκείνος λοιπόν που ακολουθεί την μύηση μαθαίνει την αλήθεια που έρχεται από τις ανώτερες σφαίρες , μέσω της εσωτερικής του φωνής, και επαναλαμβάνει “το γνώθι σ' αυτόν” πετυχαίνοντας να αναγνωρίσει στον εαυτό του τον ίδιο τον θεό του . 

Με άλλα λόγια είναι κάτι σαν την “εσωτερική φωνή του Σωκράτη”.

Προτείνουμε λοιπόν εδώ έναν τρόπο για να προσεγγίζει ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος τον ανώτερό του εαυτό. Διότι δεν υπάρχει τίποτα δικό σου και δικό μου, εφόσον είμαστε η προέκταση από κάτι πολύ ανώτερο.

Χρειάζεται καθημερινώς διαλογισμός και άσκηση.

Επιπλέον πίστη στις ιδέες μας και στις ικανότητες της Θεότητας που κατοικεί μέσα μας...

Ελεύθερος είναι εκείνος που έχει συνειδητοποιήσει πως είναι μάταιο να επικεντρώνεται σε πρόσωπα και πράγματα.

Ακριβώς για το λόγο αυτό από μικρά παιδιά εκπαιδευόμαστε σε ένα σύστημα αυτο-παγίδευσης, που μας μαθαίνει να νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, άσχετα αν είναι σοφοί ή όχι, με τον τρόπο αυτό χτίζουμε μια εγωιστική φυλακή δυστυχίας.

Η ψευδαίσθηση ότι οι άλλοι είναι καθοριστικός παράγοντας της ευτυχίας μας, δημιουργεί μια αποξένωση από τον ίδιο τον εαυτό μας, αλλά και έλεγχο της συμπεριφοράς μας.

Στην ουσία η κοινωνία σήμερα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που τελικά να απομονώνει το άτομο, γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας, ειδικά στις μεγαλουπόλεις εθίζουν τον άνθρωπο στις αυταπάτες.

Τελικά ο άνθρωπος είναι μόνος;

Η ανθρώπινη ψυχή είναι συνδεδεμένη με κάτι Ανώτερο, η σωστή εκπαίδευση και η αφύπνιση φέρνει την επαφή με το Ανώτερο....

Όλα τα υπόλοιπα που βιώνουμε σε τούτη την κόλαση έχουν σκοπό να αποτρέψουν την επανασύνδεση με το Ανώτερο επίπεδο.

Είναι αυτό που σοφά υπάρχει γραμμένο πάνω από τον τον τάφο του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ:

" ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ".

Πολλές φορές κάνουμε χρήση των όρων :

Ανώτεροι κόσμοι, κατώτεροι κόσμοι. Ανώτερες δονήσεις, κατώτερες δονήσεις. Ανώτερος εαυτός, κατώτερος εαυτός. Τούτο σημαίνει ότι η ανθρώπινη σκέψη είναι μία σύνθεση αντίθετων εννοιών. Άπειρες διαβαθμίσεις μεταξύ καλού και κακού.

Όταν λοιπόν η συνείδηση εξελίσσεται, τότε αποκτά την ικανότητα να ελίσσεται μέσα στον χωροχρόνο δίχως όρια.

Κατ' επέκταση συνειδητός είναι εκείνος που έχει την απόλυτη διακυβέρνηση του εαυτού του.

Πολλούς συμβολισμούς έχουμε στην Ελληνική Μυθολογία για τα θέματα αυτά.

Όπως ο πολύ γνωστός Ηνίοχος των Δελφών, που συμβολίζει τον κυρίαρχο, εκείνον που βρίσκει την μέση οδό μέσα από την σιωπή της προσωπικότητας του ατόμου, όπου  αυτή αντιπροσωπεύεται από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου κι αυτό είναι το ένα από τα δυο άλογα του Άρματος. Ενώ αντίστοιχα το δεξί ημισφαίριο (το δεύτερο άλογο του Άρματος) αρχίζει την δράση. Σκοπός είναι πάντα το Άρμα με Κύριο τον Ηνίοχο να διέλθει την μέση οδό.

Το τελευταίο αναπαρίσταται με το Σταυρό που σχηματίζεται μεταξύ των δυο Δελφικών ΕΨΙΛΩΝ.

Δείχνοντας την οδό ανάμεσα από δυο αντίθετα πεδία.

Όλα τούτα αγαπητοί φίλοι, μπορούμε να πούμε πως κατά κάποιο τρόπο συμψηφίζονται στο “Γνώθι σ'αυτόν”, αλλά και σε τόσα άλλα.

Το περίεργο όμως είναι γιατί πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα αναφέρονται ελάχιστοι;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό ας την αναζητήσει ο καθένας μέσα του.

Βλέπετε ζούμε σε δυο κόσμους συγχρόνως και δεν μπορούμε να διακρίνουμε που ανήκουμε περισσότερο. Εκεί υπάρχει η δυσκολία , να πρέπει να δρας πνευματικά ενώ ζεις στην ύλη.

Ανάμεσα στα δυο αυτά αντίθετα πεδία εσύ καλείσαι να ισορροπήσεις και με σταθερά βήματα να βρεις την Έξοδο διαφυγής.

Κακά τα ψέματα ειδικά σήμερα είναι που χρειάζεται όσο ποτέ να αγαπάμε τον διπλανό μας και να του δίνουμε απλόχερα την συγχώρεση μας. Γιατί έτσι ξεφεύγουμε από τα κατώτερα πεδία του μάταιου ανταγωνισμού, του φόβου, της κατάθλιψης και του σκότους.

Εύχομαι σε όλους αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά τα κατώτερα πεδία, χωρίς να τους κρίνω, να βρουν το μονοπάτι που θα τους ανεβάσει στα ανώτερα πεδία της ανθρώπινης δυνατότητας.

Εκεί φυσά άλλος αέρας καθαρότερος. Παίρνοντας άλλες αναπνοές βαθύτερες αρχίζουμε να οσμιζόμαστε την Ελευθερία  και να πέφτουν τα κάστρα ένα ένα που ήμασταν φυλακισμένοι.

Σιγά-σιγά η Συνείδηση μετουσιώνεται σε Συνειδητότητα και εδραιώνεται στην διάνοια ως Μέθεξις...

Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει, πώς να τα βγάλει πέρα Ένας με τους Πολλούς. Ακόμη και αυτοί που προσπαθούν και γνωρίζουν, γίνονται πολλές φορές αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας.

Πώς να δεχτεί κάποιος όλα τούτα τα βαθιά και μεγάλα νοήματα. Όλοι εσείς δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι είστε μόνο μια εκδήλωση μιας μεγαλύτερης από εσάς προϋπάρχουσας οντότητας.

Όλοι έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν, να αφυπνισθούν και να έρθουν σε επαφή με την "Εγώ Ειμί Παρουσία", κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο καθένας έχει την δυνατότητα να αφυπνίσει την κοιμισμένη συνειδητότητά του. Κάθε ανθρώπινο ον που σκέφτεται και βιώνει πνευματικά πάνω στο υλικό επίπεδο, είναι σαν να ανοίγει εκείνη την ώρα, μια δέσμη φωτός πάνω σ' αυτό δημιουργώντας περισσότερη δυναμικότητα και ένταση, που διοχετεύει όλα αυτά στο πεδίο που ζει και υπάρχει αυτό το ίδιο.

"Η Εγώ Ειμί Παρουσία", ο Ανώτερος Εαυτός σας περιμένει το κάλεσμά της, δια μέσου της ψυχής από εσάς τον ίδιο για ν' απαντήσει και ποτέ δεν επεμβαίνει αν δεν κληθεί.

Οι ουρανοί δεν είναι ύλη, αλλά αιθέρας και δύναμη και πλήρης ελευθερία. Το ότι υπάρχεις στη Γη είναι ένα μικρό μέρος των Ουρανών σαν το αντιφέγγισμα από αυτούς....

Το μόνο που χρειάζεται είναι η δική σου προσπάθεια για να ανεβείς το σύγχρονο Γολγοθά της ζωής, όχι για να σταυρωθείς, αλλά για να δεις τον κόσμο...

Όταν λοιπόν ενώνεται η επιθυμία της προσωπικότητάς με την επιθυμία της "Εγώ Ειμί", τότε έχουμε μια ολοκληρωμένη εργασία. Είναι κάτι ενωτικό που φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.

Όλα τούτα απέχουν κατά πολύ απ' όσα μέχρι τώρα πίστευες, βίωσες, διδάχθηκες....

Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς αυτό αν δεν το βιώνει. Διότι δεν υπάγεται στις επίκτητες γνώσεις σου, ούτε είναι η συνείδηση μιας επιφανειακής κοινωνικής συμπεριφοράς, που σκοπό έχει να σε χειριστεί και να σε εγκλωβίσει πνευματικά. Εμφυτεύοντας τον φόβο και την αμφιβολία, που δεσμεύουν την σκέψη. Συνεπώς έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη προς την πνευματικότητά σας. Δοκιμάστε να μιλήσετε αφήνοντας τον εαυτό σας στα χέρια της Ανωτερότητάς σας που κλείνετε ερμητικά μέσα σας.

Πάρτε ένα μολύβι και χαρτί και εκφραστείτε ελεύθερα. Τοποθετείστε τον εαυτό σας σε μια διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που απορρέει από την νοοτροπία μιας κατεστημένης λογικής. Αποδεσμευτείτε, γιατί ελευθερία σημαίνει αποδέσμευση.

Φρόντισε λοιπόν τον Εαυτό σου, εσύ, ο κάθε άνθρωπος που υπήρξε, υπάρχει, και θα υπάρχει μέσα στην πλοκή του αθάνατου Θεϊκού Σχεδίου.

Μα, άλλο πράγμα είναι τελικά να γνωρίζεις το μονοπάτι και άλλο να βαδίζεις μέσα σ' αυτό....

Πολλές φωτισμένες διάνοιες δεν δίστασαν να ομολογήσουν πως είχαν έρθει σε επαφή με την ανώτερη συνειδητότητά τους.

Ας θυμηθούμε τα λεγόμενα "καινά δαιμόνια" του Σωκράτη, που δεν μπορεί κανείς να τα εξηγήσει, αλλά ούτε και να τα αμφισβητήσει. Μα δεν είναι ο μόνος που ήρθε σε επαφή με τον ανώτερό του Εαυτό. Όλες αυτές οι επιφανείς προσωπικότητες είχαν τον δικό τους δάσκαλο, τη δική τους εσωτερική φωνή  που τους καθοδηγούσε.

Η φωνή αυτή πρέπει να σου πω ότι είναι η φωνή της Αγάπης, γιατί προέρχεται από τον ανώτερο ψυχικό σου κόσμο. Είναι η φωνή της σοφίας, της τρυφερότητας, της στοργής, και όχι της επιθετικότητας και της αυστηρότητας. Απομακρύνει το φόβο και σε ενισχύει συνεχώς.

Στρέψου λοιπόν εσύ και όποιος το επιθυμεί προς τον Ανώτερό του Εαυτό και, τότε θα αντιληφθείς ότι τα κάστρα μέσα κι έξω που είχες εγκλωβιστεί μέσα τους αρχίζουν και πέφτουν....

Τώρα θα σου δώσω κι ένα μικρό διαλογισμό, που μπορείς να τον πραγματοποιείς κάθε πρωί όταν ξυπνάς και, να  τον παρατείνεις όσο θέλεις από πέντε μέχρι είκοσι λεπτά, αλλά και περισσότερο αν το επιθυμείς.

Κατ' αρχάς, κλείσε τα μάτια, συγκεντρώσου και χαλάρωσε. Κλείσε τις αισθήσεις σου.

Ελευθερώσου από τις σκέψεις, τις φοβίες, κι ότι άλλο σε εμποδίζει να ηρεμήσεις.

Σκέψου ότι βλέπεις με φωτεινά γράμματα μια επιγραφή που λέει: "ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΝ ΕΜΟΙ ".

Επανέλαβε την φράση αυτή μέσα σου συνεχώς μέχρι που οι λέξεις αποκτούν άλλη διάσταση και χάνεσαι μέσα σ' αυτό. Τότε θα αρχίσει η επαφή.

Έτσι με την άσκηση αυτή θα μπορέσεις να βάλεις ένα ρυθμό και μια τάξη στην επικοινωνία. Εσύ επικαλείσαι κι ο  Ανώτερος Εαυτός σε κατευθύνει και σε μαθαίνει. "Εγώ Ειμί: Ο Εν Εμοί".

Τη φράση τούτη μην την ξεχνάς ποτέ και εύχομαι τόσο εσύ, όσο και οι άλλοι που θα μας ακολουθήσουν να βρουν τον δρόμο που οδηγεί στην Ανώτερη Πνευματική τους ύπαρξη.

Έχετε πάντα την βοήθεια όχι μόνο της ατομικής σας υπόστασης, αλλά και πλήθος μικρών και μεγάλων οντοτήτων που προσπαθούν να σας ωθήσουν στο δρόμο αυτό. Αρκεί να το θελήσετε πραγματικά.

Κάπως έτσι θα μάθεις να βιώνεις και να υπάρχεις στο αρχέγονο Σύμπαν. 

Γιατί στην ουσία η ύπαρξή σου ανήκει στο Διάστημα και στην αιωνιότητα...


(Το παραπάνω άρθρο δημιουργήθηκε με την συνένωση διάφορων ενοτήτων από το βιβλίο μου : "Μετουσίωση").


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger