Ο συνιδρυτής της Microsoft μιλά για τις θεωρίες συνωμοσίας που τον θέλουν ακόμα και ενορχηστρωτή της πανδημίας. 


Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς δηλώνει έκπληκτος από τον όγκο των «τρελών» και «κακών» θεωριών συνωμοσίας εναντίον του που διαδίδονται στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.   Σε συνέντευξή του στο Reuters ο ιδρυτής του Bill and Melissa Gates Foundation δήλωσε ωστόσο ότι θα ήθελε να διερευνήσει τι βρίσκεται πίσω από αυτές.   

Ο Γκέιτς επισημαίνει ότι τα εκατομμύρια των διαδικτυακών δημοσιεύσεων και των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της έκτασης της τρομερής πανδημίας και της ταυτόχρονης ευρείας αύξησης της χρήσης των social media.   «Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα είμασταν τόσο διάσημοι σε αυτές τις πραγματικά κακές θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να εξαλειφθεί» πρόσθεσε.   

Ο Γκέιτς, δισεκατομμυριούχος που παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft Corp το 2014, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος δεσμεύτηκε να διαθέσει τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια αναζήτηση θεραπείας κατά της πανδημίας.   

Αυτό περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη σε ορισμένους κατασκευαστές εμβολίων, διαγνωστικά κέντρα και πιθανές θεραπείες.   

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια συνωμοσίες έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό, την πηγή προέλευσής του και τα κίνητρα εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμησή του.   Μεταξύ των θεωριών και εκείνες που αναφέρουν ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία για να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να επωφεληθούν από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμβόλια για την εισαγωγή ιχνηλατίσιμων μικροτσίπ σε ανθρώπους.   

«Αλλά τα πιστεύουν πραγματικά αυτά τα πράγματα;» διερωτάται ο Γκέιτς. «Θα πρέπει πραγματικά να μάθουμε και να καταλάβουμε τον επόμενο χρόνο τι συμβαίνει (πίσω από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας). Πώς αλλάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα πρέπει να τις ελαχιστοποιήσουμε;» Ο Γκέιτς, παράλληλα, επαίνεσε τους Φάουτσι και Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, ως «έξυπνους» και «θαυμάσιους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να εργάζονται αποτελεσματικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.   

Κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της πανδημίας από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο Γκέιτς, «μερικές φορές ένιωθα ότι ήταν οι μόνοι λογικοί άνθρωποι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ».   

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν» για να αντιμετωπίσει την κρίση της υγείας, πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος για το γεγονός ότι υπό την ηγεσία Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  

 Σημείωσε δε, ότι είναι ικανοποιημένος και διότι ορίστηκαν έξυπνοι άνθρωποι (στον τομέα της υγείας) και για το γεγονός ότι ο δρ Φάουτσι θα συνεχίσει στο πόστο του.   

Με πληροφορίες του Reuters   

Πηγή: www.lifo.gr

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger