Η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού έναντι του ιού SARS-CoV-2 είναι πλέον γεγονός και μαζί της «φουντώνει» διεθνώς η συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στις αεροπορικές μετακινήσεις το 2021 με τη διαφαινόμενη εισαγωγή ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολίου που θα ανοίγει -ή θα κλείνει- τις «πύλες» για τους ταξιδιώτες.

Στη νέα πραγματικότητα που συνοδεύει την πανδημία του κορωνοϊού, η ταυτότητα ή το διαβατήριο, η βίζα και το αεροπορικό εισιτήριο ίσως και να μην αρκούν πλέον για την επιβίβαση στο αεροπλάνο χωρίς την παράλληλη επίδειξη πιστοποιητικού υγείας ψηφιακής μορφής ή αλλιώς διαβατηρίου Covid.

Αυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών συνεργάζεται με τεχνολογικές εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές για smartphones εν είδει ψηφιακού διαβατηρίου· ο χρήστης θα εγγράφεται και θα ανεβάζει τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχει υποβληθεί για την Covid-19 και εν καιρώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.


πηγή: cnn.gr

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger