*Κωνσταντίνος Πουλάς: «Με τα εμβόλια πιθανώς έχουμε δημιουργήσει αυξημένο αριθμό μεταλλάξεων»

Ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς, μιλώντας σε διαδικτυακό κανάλι προχώρησε σε άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις. 

Ο Κ.Πουλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο του Peter Daszak (χωρίς να τον κατονομάσει) και των Ελλήνων επιστημόνων που συνεργάστηκαν μαζί του στην προσπάθεια που έκανε για να αποκρύψει την πραγματική προέλευση του ιού.

«Πλέον είναι δεδομένο ότι ο ιός αποτελούσε προσπάθεια πειραματική σε συγκεκριμένο εργαστήριο στο οποίο συνεργάζονταν πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο, δεν ήταν μόνο Αμερικανοί, ήταν και Έλληνες. Ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν να μελετήσουν τη συμπεριφορά κορωνοϊών. Φαίνεται πως σε αυτή τη προσπάθεια -θελημένα ή μη- ο κορωνοϊός αγρίου τύπου ξέφυγε από το εργαστήριο. Και αφού ξέφυγε από το εργαστήριο έγινε μια προσπάθεια από τους ερευνητές που έκαναν πειράματα να θολώσουν τα νερά και με εμβληματικά γράμματα σε μεγάλα περιοδικά να μας διαβεβαιώσουν ότι είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης. Και σε αυτό το σημείο θα ξανά πω πως βρήκαν πρόθυμους συνεργάτες και συμμάχους ελληνικά εργαστήρια, ανθρώπων που πρωτοστατούν στην αντιμετώπιση της νόσου».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη βεβαιότητα του πως τείχος ανοσίας δεν πρόκειται να κτιστεί: «Συλλογική ανοσία για τους κορωνοϊούς δεν μπορεί να επιτευχθεί. Οπότε δεν θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που οι άνθρωποι θα έχουν κολλήσει ή θα έχουν ανοσοποιηθεί από το εμβόλιο και δεν θα ξανά κολλάνε. Ο ιός θα μολύνει τους ανθρώπους και θα ξανά μολύνει τους ανθρώπους και ο εμβολιασμός που δημιουργεί αντισώματα δεν θα αποτρέπει τη νόσηση». 

Ο Κ.Πουλάς στάθηκε και στην χαμηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων: «Το δεύτερο που μάλλον ξέρουμε είναι πως τα εμβόλια τα οποία έχουμε θέσει ως πανάκεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τους τελευταίους 7-8 μήνες δείχνουν πως δεν είναι ικανά να καταπολεμήσουν τον ιό και η αποτελεσματικότητα τους δεν μοιάζει να είναι αυτή που αρχικά πιστέψαμε μετά τις εταιρικές δημοσιεύσεις. Γιατί θυμίζω η αποτελεσματικότητα που γνωρίζουμε από τα εμβόλια προέρχεται από τις εταιρείες και των συνεργατών τους, τα εργαστήρια με τα οποία συνεργάζονται». 

Ενώ υποστήριξε πως οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι αυτοί που προκαλούν τις μεταλλάξεις: «Το εμβόλιο προκαλεί μάλλον αυξημένο αριθμό μεταλλάξεων, δηλαδή όλη την προηγούμενη χρονιά δεν είχαμε μεταλλάξεις, το τελευταίο 8μηνο που έχουμε εμβόλια συνεχώς μιλάμε για μεταλλάξεις, που μάλλον η πίεση που ασκείται στον ιό για να τον καταπολεμήσουμε μέσα από εμβολιασμούς τον βοηθούμε να ξεφεύγει. Και έτσι οδηγούμαστε σε ένα μετάλλαγμα, το Δέλτα, για το οποίο είναι δεδομένο πως τα εμβόλια που έχουμε δεν είναι αποτελεσματικά». 

πηγή


*Κωνσταντίνος Πουλάς

Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας,

Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών


Ο Κωνσταντίνος Πουλάς είναι αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα

Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών όπου υπηρετεί περισσότερα από 15 έτη.

Διδάσκει σειρά από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα (Βιοχημεία Ι και ΙΙ,

Ανοσολογία, Μικροβιολογία, Ανάλυση Βιομορίων, Βιοπληροφορική κ.λπ).

Από 25ετίας ασχολείται με την αυτοάνοση νόσο Μυασθένεια και τη μελέτη του

αυτοαντιγόνου της, του Νικοτινικού Υποδοχέα της Ακετυλοχολίνης. Τα τελευταία τρία

χρόνια έχει επεκτείνει την έρευνά του στο πεδίο των προϊόντων μειωμένου κινδύνου για

το κάπνισμα τόσο σε αναλυτικό όσο και σε προκλινικό και επιδημιολογικό επίπεδο.

Τέλος δουλεύει και στο πεδίο των “electroceuticals” όπου ασχολείται με δύο τεχνολογίες

(μικρορρευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων) τόσο σε κλινικό όσο και σε προκλινικό

(μοριακό, κυτταρικό επίπεδο).

Τους τελευταίους μήνες έχει στρέψει μέρος της έρευνάς του σε θέματα της πανδημίας

COVID-19 δημοσιεύοντας περισσότερες από 10 σχετικές εργασίες. Έχοντας ανιχνεύσει

έναν σημαντικό επίτοπο στην πρωτεΐνη SPIKE, η ερευνητική του ομάδα προσπαθεί να

συσχετίσει τη λοίμωξη με ενδεχόμενη προσβολή του νικοτινικού χολινεργικού

συστήματος, ενώ παράλληλα μελετά και τους αγωνιστές των υποδοχέων TLR-7 ως

φαρμακολογικά αξιοποιήσιμες δραστικές για την προφύλαξη από τη λοίμωξη.

Συνεργάζεται με σειρά ιδιωτικών εταιρειών από τον χώρο της υγείας, των τροφίμων και

των καταναλωτικών προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε

διεθνή περιοδικά ενώ έχει 7 διπλώματα ευρισιτεχνίας  και σημαντικό αριθμό διακρίσεων σε διαγωνισμούς καινοτομίας.


Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger