"... Είναί τη μια πόλι Κάνωβος στης γης την άκρη,
στο στόμιο καθαυτό και στην πρόσχωσι του Νείλου·
εκεί ο Δίας στα συλλογικά σου θα σε φέρη
με άβλαβη επαφή χεριού και μόνο εγγίζοντάς σε.
Και θα γεννήσης τον μαύρο Έπαφο, που τ' όνομά του
απ' αυτό θα πάρη και που τους καρπούς θ' απολαβαίνη όλους
της χώρας, που ο πλατυρρεύματος ποτίζει ο Νείλος.
Και πέμπτη ύστερ' απ' αυτόν γέννα από πενήντα
παιδιά, θηλύκια, θάρθη, όχι θέλοντας, εις τ' Άργος
φεύγοντας την παντρειά με συγγενείς ξαδέλφους..."
(ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Προμηθεὺς δεσμώτης)
(Διαβάστε περισσότερα εδώ :
https://www.iokh.gr/2020/11/to-apokalyptei-to-mystiko-olon-ton-epoxon.html?m=1 )
Ο Αριστοτέλης στην πραγματεία του Μετεωρολογικά (λατ. Meteorologica ή Meteora) αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η Αίγυπτος στα αρχαία χρόνια ονομάζονται "Θήβαι" και, πως ο Όμηρος ήταν υπαρκτό πρόσωπο που έζησε τον καιρό που ιδρύθηκε η Μέμφιδα. Είναι λάθος να σχετίζεται χρονολογικά η ίδρυση της πόλεως με την Στήλη του Παλέρμο. Διότι υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες που αφορούν τη χρονολόγηση της Στήλης του Παλέρμο και των Βασιλικών Χρονικών που αυτή καταγράφει. Είναι άγνωστο αν η καταγραφές έγινε με τη μία, ή αν προστίθεντο καταγραφές με τον καιρό. Επίσης είναι άγνωστο αν χρονολογείται από την περίοδο που περιγραφεί (δηλαδή από όχι αργότερα από την Πέμπτη Δυναστεία). Έχει προταθεί ότι η στήλη έχει κατασκευαστεί πολύ πιο μετά. Φαίνεται από το περιεχόμενο ότι ακόμα κι αν η στήλη δεν έγινε την ή λίγο μετά από την περίοδο που περιγράφει, βασίζεται άμεσα σε προηγούμενο πρωτότυπο του Παλαιού Βασιλείου.
Επίσης είναι αβέβαιο αν όλα τα σωζόμενα θραύσματα είναι μέρος της ίδιας στήλης ή προέρχονται από διαφορετικά αντίγραφα.
[Wilkinson, Toby A. H. (2000), p.23ff...
Wilkinson, Toby A. H. (1999), p.54].
Ωστόσο αν ανατρέξουμε στο αρχείο πληροφοριών που δεν άλλο από την ελληνική μυθολογία διαπιστώνουμε ότι :
Στην Αιγυπτο ο Ακτίς – γυιός του θεού Ήλιου και της νύμφης Ρόδου – ίδρυσε την Ηλιούπολη και ο Έπαφος την Μέμφιδα. Ο ίδιος δε ο Ωγύγης είχε ιδρύσει στην Άνω Αίγυπτο τις Θήβαις, την αρχαιότερη πόλη της Αιγύπτου. Ο Ωγύγης είναι ιδιαίτερα γνωστός ως βασιλιάς των Εκτενών, των αυτοχθόνων (προκατακλυσμιαίων) και πρώτων κατοίκων της Βοιωτίας. Ίδρυσε την πόλη Ωγυγία (η μετέπειτα Θήβα) και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της. Αρκετοί αρχαίοι Έλληνες ποιητές αναφέρονται στους Θηβαίους ως «Ὠγυγίδαι».
Ο Έπαφος – γιός της Ιούς και του Διός – ονομάστηκε στην Αίγυπτο Άπις --> Σέραπις και λατρεύτηκε ως ο θεός Διόνυσος ο Β’.
Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία λοιπόν ο Έπαφος ή Άπις ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου και γιος του Διός. Ο Έπαφος ήταν γιος του Διός και της Αργείας Ιούς.
Όπως αναφέρει ο Ερμόδωρος ο Πλατωνικός, από την άλωση της Τροίας μέχρι την γέννηση του Ζωροάστρη (Ζαρατούστρα) είχαν παρέλθει 5.000 χρόνια. Ο δε Ξάνθος ο Λυδός μας πληροφορεί πως από την γέννηση του Ζωροάστρη μέχρι την διάβαση του Ξέρξη (480 π.Χ.) παρήλθαν 6.000 χρόνια. Ετσι μπορούμε να υπολογίσουμε την γέννηση του Ζωροάστρη το 6480 π.Χ. και την άλωση της Τροίας το 11480 π.Χ. Ο Τρωϊκος πόλεμος δηλ. έγινε το 11.480 π.Χ., όπως μας πληροφορεί ο Διογένης ο Λάερτιος, ήτοι στα μέσα της 13ης χιλιετίας π.α.σ..
Ιδού το αρχαίο κείμενο :
"....Ἀπὸ δὲ τῶν Μάγων, ὧν ἄρξαι Ζωροάστρην τὸν Πέρσην,
Ἑρμόδωρος μὲν ὁ Πλατωνικὸς ἐν τῷ Περὶ μαθημάτων φησὶν εἰς τὴν Τροίας ἅλωσιν ἔτη γεγονέναι πεντακισχίλια·
Ξάνθος δὲ ὁ Λυδὸς εἰς τὴν Ξέρξου διάβασιν ἀπὸ τοῦ Ζωροάστρου ἑξακισχίλιά φησι,
3 Λανθάνουσι δ’ αὑτοὺς τὰ τῶν Ἑλλήνων κατορθώματα,
ἀφ’ ὧν μὴ ὅτι γε φιλοσοφία,
ἀλλὰ καὶ γένος ἀνθρώπων ἦρξε..."
(ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ "ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ" Προΐμιον)
Στο βιβλίο μου : "Κλειδί αλλαγών" κάνοντας εκτενή αναφορά στα μνημεία της Γκίζας προκύπτει ότι τα μεγαλιθικά είναι σε διάταξη του ουράνιου χάρτη του Ωρίωνα σε σχέση με την εαρινή ισημερία του 10.500 πΧ.
Δημοσίευσα κάποια πράγματα την στιγμή που όσοι γνώριζαν σιωπούσαν, ενώ οι αδαείς με κορόιδευαν. Βέβαια δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από όλους αυτούς που σκότωσαν την ΜΝΗΜΗ και φυλάκισαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Προσπαθούν να αφανίσουν τους Έλληνες για να μην κινδυνέψουν ποτέ να χάσουν ότι έκλεψαν και οικειοποιήθηκαν.
Όλα αυτά φυσικά είχαν να αντιμετωπίσουν την συστηματική απόκρυψη πληροφοριών και την προσπάθεια ελέγχου του ανθρώπινου νου, μιας και στο κάτω, κάτω, όλοι εμείς δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά "ταπεινά ανθρωπάκια", μπροστά στον πόλεμο της παραπληροφόρησης που διεξάγεται. Ειδικά πάνω σε θέματα επικοινωνίας που σχετίζονται με εξωγήινους πολιτισμούς.
Και φυσικά ένα κορυφαίο παράδειγμα είναι οι στίχοι της "ΜΥΘΩΔΙΑΣ" και η λεξαριθμική ανάλυση τους :
https://www.iokh.gr/2021/09/mythodia.html?m=1
Για πάνω 15 χρόνια κάνω αγώνα αφύπνισης μέσα και έξω από το ίντερνετ έχω δώσει γραπτές εξετάσεις σε θέματα που κανείς δεν αγγίζει. Έδωσα φωνή σε κάθε έναν που το ήθελε και έγινε γνωστός . Έκανα ιστοσελίδες γνωστές που μέσα σε λίγο διάστημα απέκτησαν επισκεψιμότητα ... Έδειξα ξεκάθαρα ποιος είναι ο εχθρός που κρύβεται και πως λειτουργεί.... Αυτό το πλήρωσα ακριβά για αυτό πάντα θα με θέλουν αόρατο στο περιθώριο...
Νικ. Αλ. Αργυρίου
Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δημοσίευση σχολίου
Blogger Facebook