Πρόκειται για πασίγνωστο παρουσιαστή – δημοσιογράφο, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από την παρουσία του στο γραφείο Τύπου ποδοσφαιρικής ομάδας Λάρνακας, ενώ δούλευε και για το TV Plus και το Extra.

Ο Ελλαδίτης είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση που αφορά σε αδικήματα παιδικής πορνογραφίας, ενώ στην κατοχή του έχουν βρεθεί άφθονο υλικό με ανήλικες κοπέλες στην εφηβεία τους και σύμφωνα με πληροφορίες άνω των 15 ετών.

Ο προϊστάμενος του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος αναφέρει ήδη από χθες ότι ο εμπλεκόμενος αρνείται να συνεργαστεί, κρατώντας άτεγκτη στάση, μη συνεργαζόμενος με τις Αρχές.

Τα αρχεία που εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές έχουν σταλεί για περαιτέρω εξέταση στην Europol, ενώ στις έρευνες εμπλέκεται και η Interpol, με την υπόθεση να θεωρείται από τις πλέον σημαντικές στην Κύπρο, με διεθνείς προεκτάσεις.

Ο ύποπτος είναι δημοσιογράφος-παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, καθώς και μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες στο δικαστήριο όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα 6ήμερης κράτησης. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η δράση του φαίνεται να άρχισε τα τελευταία 2 χρόνια και ότι “ Οι εκτιμήσεις των ανακριτών είναι ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος όγκος δεδομένων παιδικής πορνογραφίας”, που ίσως καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου και πιθανώς διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Ο κ. Αγγελίδης συνέχισε λέγοντας ότι είναι μια από τις υποθέσεις που χαρακτηρίζονται από τις σοβαρές, υπάρχουν αρκετές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν και θα ενημερωθεί παράλληλα η Interpol και υπάρχει και ανοικτή γραμμή συνεργασίας με την Europol.

Παράλληλα, εναντίον του 41χρονου εξετάζονται τα αδικήματα της απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομή ή μετάδοση παιδικής πορνογραφίας και προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία.

ΠΗΓΗ: newsit.com.cy


Δημοσίευση σχολίου

Blogger