Φωτογραφία από την πρώτη μέρα στην αριστοκρατική Σχολή Χιλλ: η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα μαζί με άλλες κυρίες της υψηλής κοινωνίας


Ενώ στα λόγια κόπτεται υπέρ των δημοσίων και έβαλε 23% στα φροντιστήρια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόφοιτος Πολυκλαδικού Λυκείου, επιτυχών μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ» και, άρα, «κάτι παραπάνω ξέρει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία σε αντίθεση με την ψευδο-ελίτ που ευθύνεται για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας», έγραφε προ διετίας ένα ελεγχόμενο από την Κουμουνδούρου ιστολόγιο σε ένα μοναδικά «δοξαστικό» κείμενο για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον εκτίθεται αναδρομικά με την απόφασή του να στείλει τα παιδιά του σε δύο από τα πλέον ακριβά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας.

Με φρασεολογία η οποία παρέπεμπε ευθέως στο ύφος που χρησιμοποιούν μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν σε καθεστώτα με έντονο το στοιχείο της προσωπολατρίας του αρχηγού, αναφερόταν ότι «η δημόσια παιδεία υπήρξε ένα “προνόμιο” που δόθηκε απλόχερα στον ίδιο (σ.σ.: τον κ. Τσίπρα) και σε εκατομμύρια Ελλήνων και είναι απόλυτα φυσικό να θέλει να το χαρούν και μέσω αυτού να προκόψουν και οι επόμενες γενιές». 

Επαινούνταν, ταυτόχρονα, η απόφαση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργού να μη φοιτήσει ούτε ως μαθητής ούτε ως φοιτητής σε εγχώριο ή ξένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, εκεί «που δεν έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά τα κέρδη και γαλουχούνται οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού που μισούν καθετί δημόσιο, καθετί που ανήκει στον λαό και ως εκ τούτου και τη δημόσια εκπαίδευση, η οποία είναι κατάκτηση». 
Δύο χρόνια μετά και με το πρώτο σχολικό κουδούνι να βρίσκει, προχθές Παρασκευή, τη δημόσια εκπαίδευση αποτελματωμένη από την πολλαπλή μνημονιακή επέλαση, το εν λόγω φιλοσυριζαϊκό ιστολόγιο απέφυγε και την παραμικρή αναφορά στη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η πολύπαθη παιδεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από παράλειψη άραγε; Ή μήπως, όπερ και το πιθανότερο, από πρόδηλη αμηχανία επειδή, μαζί με την επισήμανση των χιλιάδων κενών θέσεων στα σχολεία, στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η συζήτηση που άναψε γύρω από τη φοίτηση σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των νεαρών βλαστών της οικογένειας του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;


Σύμφωνα, άλλωστε, με το πρόσφατο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανήκει, πλέον, στους έχοντες υψηλά εισοδήματα, που δικαιολογημένα, κατά τους «συντρόφους» του που συνέταξαν το πρόγραμμα, θα πληρώσουν, για λόγους… «κοινωνικής δικαιοσύνης», τον ΦΠΑ, ο οποίος για πρώτη φορά καθιερώνεται στα ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα με τον ανώτατο δυνατό συντελεστή του 23%. Είναι, προφανώς, αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε γονέα -και γιατί όχι και του κ. Τσίπρα;- να αναζητεί την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά του, ακόμη κι αν χρειάζεται αυτά να διασχίσουν τη μισή Αθήνα για να μετακινηθούν από την Ανω Κυψέλη, όπου βρίσκεται η οικία του πρωθυπουργικού ζεύγους, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου εδρεύουν τα κορυφαίας ποιότητας ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στα οποία φοιτούν οι γόνοι της αθηναϊκής «high society» (υψηλής κοινωνίας).


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger