Η Ρωσία έχει προφανώς αναπτύξει μισή ντουζίνα βαρέα άρματα μάχης στο διεθνές αεροδρόμιο νότια της συριακής παράκτιας πόλης της Λατάκιας. Κοντά στο αεροδόμιο φέρεται να βρίσκονται ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ-90, μια σειρά από άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, όπως και συστήματα πυροβολικού. Αυτό αναφέρει το αμερικανικό foxnews, επικαλούμενο πηγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με γαλλικά ενημερωτικά δελτία, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι το καθεστώς Άσαντ είναι καταδικασμένο, παρά τις μαζικές ενισχύσεις από τη Ρωσία και το Ιράν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελ Αβίβ, ο Άσαντ δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει την κατάσταση. Οι συριακές αρχές δεν ελέγχουν περισσότερο από το 20% της χώρας. 

Η μετωπική γραμμή αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, αλλά η υπόλοιπη περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους (40%), του Μέτωπο Aλ-Νούσρα (15%) και των Κούρδων (15%). Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα δαπάνησαν πάνω από 90% των πυρομαχικών που ήταν στις αποθήκες.

Σύμφωνα με δημοσιευματα του γερμανικού Τύπου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να προσγειωθούν στην Συρία πάνω από 100 φορές τα βαρέα ρωσικά μεταγωγικά Antonov-124 (εκ των οποίων αυτή τη στιγμή 6 αεροσκάφη μισθώνει το ΝΑΤΟ). Ο λόγος, γράφουν οι ίδιες πηγές, η ομιλία του Πούτιν στον ΟΗΕ στο τέλος του μηνός, όπου αναμένεται να εξαγγείλει μια παγκόσμια εκστρατεία κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας. 

Τα μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν το απαραίτητο υλικό για την λειτουργία της μεγάλης αεροπορικής βάσης νότια της Λατάκιας, όπου σύντομα θα αναπτυχθούν έως 1.000 Ρώσοι στρατιώτες. Υλικό για την λειτουργία της αεροπορικής  βάσης μεταφέρεται και με εμπορικά πλοία. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger