Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ν.Κ." σε ρεπορτάζ με πληροφορίες του Χρήστου Κώνστα, το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν προσαγωγές στα Χανιά με "άρωμα" κατασκοπίας.

ΕΛ.ΑΣ. και άλλες Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον εντοπισμό δύο ατόμων που φαίνεται πως είχαν βάλει στο στόχαστρο τη βάση στη Σούδα.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, με τις οποίες συνομίλησε η εφημερίδα, πρόκειται για αλλοδαπούς (ένας εκ των δύο με γερμανικό διαβατήριο), οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα σε απαγορευμένη ζώνη γύρω από τη νατοϊκή ευκολία και τις υπόλοιπες στρατιωτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις, τις οποίες επιχειρούσαν να αποτυπώσουν καρέ-καρέ με φωτογραφικό φακό.

Επίσημη ενημέρωση για την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές και για τη σοβαρότητα της υπόθεσης, όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει, όμως η συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αντιθέτως, λόγω των συγκυριών, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις πληροφορίες αυτές, την ώρα που η Μεσόγειος εξελίσσεται στην πλέον θερμή ζώνη του πλανήτη, με δυνάμεις του ΝΑΤΟ αλλά και της Ρωσίας να κινούνται από το ανατολικό Αιγαίο μέχρι το Κρητικό πέλαγος και το Λιβυκό.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κώνστας

Δημοσίευση σχολίου

Blogger