Για δημοσιογραφική αλητεία και επιθέσεις λάσπης με αφορμή το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει:

«Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο. Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν: «Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής».

Να διευκρινήσουμε ότι η απάντηση του Μαξίμου περί διαπλοκής και μη επιβεβαίωσης ρεπορτάζ αφορά κατά κύριο λόγο τον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη που ως διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα fm κατηγόρησε στην εκπομπή του τον Αλέξη Τσίπρα ότι αγόρασε  το σπίτι από πλειστηριασμό την ίδια στιγμή που έλεγε "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"
Κατά τ άλλα το ψέμμα του κ.Τσίπρα παραμένει διότι όπως αναφέραμε και σε σχετική ανάρτηση (Δέιτε εδώ) έλεγε ψέμματα ότι δεν πληρώνει χαράτσι διότι ζει στο νοίκι, καθώς όπως αναφέραμε στο σχόλιο ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούσε το ακίνητο ως κατοικία και ήταν ενοικιαστής σε άλλο σπίτι, πλήρωνε χαράτσι ως ιδιοκτήτης.
Ο κ.Χιώτης στην εκπομπή του είχε καλεσμένο τον Πέτρο Τατσόπουλο και έγινε ο εξής διάλογος:

ΧΙΩΤΗΣ: Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σοκάρομαι, αυτή τη στιγμή είπε ψέματα ο Τσίπρας; Αλλάζει ο κόσμος εντός μου

ΧΙΩΤΗΣ: Εσύ πιστεύεις λοιπόν πως εντάξει ο Τσίπρας είπε ψέματα μέχρι εδώ είναι το τερμάτισε. Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου χω συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

ΧΙΩΤΗΣ: Ακριβώς.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ψάρι μυρίζει πολύ.
ΧΙΩΤΗΣ: 1-0

Ακούστε και το ηχητικό ( στο 9:30 το επίμαχο απόσπασμα)Στη συνέχεια έγινε γνωστό σο διαδίκτυο ότι ο δημοσιογάφος παραιτήθηκε.
Σύμφωνα δημοσίευμα, στο pontiki.gr, ο Βασίλης Χιώτης παραιτήθηκε από το Βήμα αλλά είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στον ΒΗΜΑ FM και πως σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger