Η κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μανμπίτζ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, έχει αποκλειστεί πλέον ολόγυρα από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Μέσα στην πόλη βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να την εγκαταλείψουν επειδή τους εμπόδισε το Ισλαμικό Κράτος, που τους θέλει ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Μανμπίτζ περικυκλώθηκε πλήρως από τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και τους συμμάχους τους, Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς, από το βράδυ της Παρασκευής.

Η πόλη είναι ζωτικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος, επειδή από αυτή περνά η οδός ανεφοδιασμού της οργάνωσης στη Συρία από την Τουρκία.

Το φιλοϊσλαμικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, έχει αρχίσει το «κλάμα» αναφέροντας ότι οι φούρνοι στην πόλη την Παρασκευή δεν άνοιξαν και δεν υπάρχουν τρόφιμα για τους κατοίκους, λες και το πρόβλημα των κατοίκων της Μανμπίτζ είναι η πολιορκία για την απελευθέρωσή τους και όχι οι τζιχαντιστές που τους κρατάνε σκλαβωμένους.

Μέσα στη Μανμπίτζ υπολογίζονται ότι είναι ταμπουρωμένοι τουλάχιστον 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πολλοί πρόλαβαν και διέφυγαν από τα δυτικά της πόλης πριν οι Κούρδοι κλείσουν την πολιορκία το βράδυ της Παρασκευής.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι οι τζιχαντιστές πιάνουν στους δρόμους νεαρούς άνδρες και παιδιά και τους υποχρεώνουν να πάρουν όπλα και να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μανμπίτζ είναι μια πόλη που κατοικείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger