Χθες, (12/6/2016), ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έκανε δηλώσεις για τους «Παραιτηθείτε» τονίζοντας πως είναι υποκινούμενοι από την ΝΔ.

Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προχώρησε σε νέες δηλώσεις λέγοντας πως το «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της Νέα Δημοκρατίας ενώ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εναγκαλίζεται λουλούδια της ακροδεξιάς».
Από την άλλη ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε χθες, Κυριακή, να ξεκαθαρίσει ότι «το αίτημα για εκλογές γίνεται επίκαιρο γιατί το ζητάει η κοινωνία», υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς το κεντρικό σύνθημα της μεθαυριανής διαδήλωσης.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», διότι όπως εξηγεί, για πρώτη φορά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αμφισβητεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ενώ χαρακτηρίζει και ως «δείγμα θράσους» το ότι «οι άνθρωποι που έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ στις διαδηλώσεις τολμούν να εκφράσουν τέτοιες απόψεις».

Νωρίτερα ο κ. Φίλης είχε δηλώσει ότι «μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα». Και πρόσθεσε ότι «απεδείχθη επισήμως ότι στη διαδήλωση είναι η ΝΔ (…) σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger