Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην Χίο, εκεί όπου το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια του κέντρου φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, ομάδες μεταναστών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους για την ποιότητα του φαγητού.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, οι μετανάστες έκαναν γυαλιά-καρφιά τους χώρους του hotspot, ενώ ένας από τους άντρες της Αστυνομίας τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην διαδικασία διανομής του φαγητού, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να επαναφέρουν την τάξη και να τους πείσουν να επανέλθουν στους οικίσκους τους, ορισμένοι εξ αυτών αντέδρασαν, ενώ κάποιος πέταξε μία πέτρα που χτύπησε έναν αστυνομικό στο πρόσωπο.

Με την επέμβαση της διμοιρίας των ΜΑΤ επανήλθε η ομαλότητα, ενώ έγιναν και συλλήψεις τριών Αλγερινών, οι οποίοι φέρονται να πρωτοστάτησαν στα νέα επεισόδια.

Ξεσπούν μέσω διαδικτύου οι Αστυνομικοί

Η αγωνία των αστυνομικών για τη σωματική τους ακεραιότητα αποτυπώνεται πλήρως στη διαδικτυακή έκκληση που απευθύνουν για την ενίσχυση του hotspot με δεύτερη διμοιρία ΜΑΤ.

«Το θέαμα με τα αίματα στους τοίχους είναι σοκαριστικό. Ζητάμε την ενίσχυση με δεύτερη διμοιρία και την αριθμητική ενίσχυση των αστυνομικών της ΒΙ.ΑΛ.. 

Ζητάμε να φτιαχτούν πόρτες που μπορούν να συγκρατήσουν τον όχλο καθώς οι ήδη υπάρχουσες συγκρατούν μόνο τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Ζητάμε να γίνει επιτέλους η τέταρτη έξοδος προς την ανακύκλωση για να μπορεί να βγει η δύναμη κατευθείαν μπροστά στον δρόμο εάν αποκόψουν τις άλλες.

Έχουμε έρθει να εκτελέσουμε Υπηρεσία αλλά η πολιτική ηγεσία μας έχει εκθέσει σε αδικαιολόγητο κίνδυνο. Κάποιοι από πολιτική ιδεοληψία και διαστροφή αφήνουν εκθέτους τους αστυνομικούς.

Αν δεν κάνετε κάτι είναι μαθηματικός βέβαιο ότι το χώμα θα βαφτεί κόκκινο με αίμα Αστυνομικού. Έχουμε γυναίκες παιδιά και μάνες που μας περιμένουν να γυρίσουμε πίσω».


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger