Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας προειδοποιεί πως η τεταμένη κατάσταση στην νότια Σινική Θάλασσα κρύβει μέσα της τον κίνδυνο ευθείας αντιπαράθεσης Κίνας-ΗΠΑ, καλώντας (δείτε το βίντεο)…
… τον Στρατό, την αστυνομία και τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία της χώρας.
Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua, ο ΥΕΘΑ της Κίνας συμπλήρωσε πως  ο κινεζικός στρατός, τα εκτελεστικά όργανα και οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για «λαϊκό πόλεμο» στην θάλασσα. «Η κοινή γνώμη πρέπει να μάθει για την εθνική Άμυνα, καθώς η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα έχουν πληγεί», τόνισε. 

 Πράγματι στην περιοχή υπάρχει κλιμάκωση.
Το Πεκίνο κατασκευάζει στα νερά της νότιας Σινικής Θάλασσας, τα οποία διεκδικούνται από χώρες που ελέγχει η Δύση, διαδρόμους προσγείωσης και στρατιωτικές βάσεις σε νησιά και τεχνητές βραχονησίδες, ξεκινώντας παράλληλα μεγάλες ναυτικές ασκήσεις.
Ο αμερικανικός Στόλος, από την πλευρά του, έχει στείλει πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη κοντά από στα διεκδικούμενα νησιά, υποστηρίζοντας πως αυτό το πράττει για να εξασφαλίσει τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας στα διεθνή ύδατα. Η Κίνα έχει χαρακτηρίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ ως πρόκληση και έχει εξοπλίσει τα νησιά με πυραύλους και αντιαεροπορικά όπλα.

Η δήλωση του Κινέζου υπουργού Άμυνας δείχνει πως και στην Κίνα προετοιμάζονται για έναν μεγάλο πόλεμο.



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger