Οκτώ συμφωνίες, αλλά ­ κατά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μ. Γιλμάζ ­ καμιά από αυτές δεν είναι μυστικές, έχει υπογράψει η Τουρκία με το Ισραήλ σε αμιγώς στρατιωτικό επίπεδο. Πρόκειται για γιγαντιαίες συμφωνίες, που αν υλοποιηθούν σχηματίζεται ένας ισχυρότατος στρατιωτικός άξονας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, με πρωταγωνιστές την Αγκυρα και το Τελ Αβίβ.
Οκτώ συμφωνίες, αλλά ­ κατά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μ. Γιλμάζ ­ καμιά από αυτές δεν είναι μυστικές, έχει υπογράψει η Τουρκία με το Ισραήλ σε αμιγώς στρατιωτικό επίπεδο. Πρόκειται για γιγαντιαίες συμφωνίες, που αν υλοποιηθούν σχηματίζεται ένας ισχυρότατος στρατιωτικός άξονας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, με πρωταγωνιστές την Αγκυρα και το Τελ Αβίβ. Οκτώ στρατιωτικές συμφωνίες, που έχουν θορυβήσει τον αραβικό κόσμο, περιλαμβανομένης και της Αιγύπτου, και που, παρά τις ισραηλινές καθησυχαστικές διαψεύσεις, αποτελούν πλέον ορατή απειλή και για την Ελλάδα, αλλά και για την Κύπρο. Οι συμφωνίες αυτές, που υπογράφηκαν από τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γιλμάζ στο Ισραήλ, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, είναι οι εξής:

*Πρώτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Τούρκοι χειριστές αεροσκαφών F-16 και Fantoms θα εκπαιδεύονται εφ’ εξής από Ισραηλινούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στον τρόπο αποφυγής πυραύλων αέρος- αέρος και επιφανείας – αέρος. Η εκπαίδευση των τούρκων πιλότων θα γίνεται στο Ισραήλ και η πρακτική τους εκπαίδευση στο πεδίο βολής του Ικονίου (το οποίο, σημειωτέον, αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό πεδίο βολής).

*Δεύτερη συμφωνία (πολιτικοδιπλωματική): Συνεργασία της Τουρκίας με το εβραϊκό λόμπυ σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την προώθηση των εθνικών θεμάτων των δύο χωρών. Τούρκοι διπλωμάτες πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και να πραγματοποιήσουν επαφές με τους ηγέτες του εβραϊκού λόμπυ, ενώ Αμερικανοεβραίοι θα προσκληθούν στην Αγκυρα, όπου θα ενημερωθούν από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, και θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

*Τρίτη συμφωνία (οικονομική): Οι δύο χώρες αποφάσισαν να στηρίξουν με όλα τα μέσα την κατασκευή του αγωγού Baku Ceyhan. Τον αγωγό τον θεωρούν νευραλγικό σημείο στις οικονομίες των δύο χωρών.

*Τέταρτη συμφωνία (στρατιωτικοδιπλωματική): Πλήρη συνεργασία, πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική υπό μορφήν ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών και ηλεκτρονικής παρακολούθησης στο Αζερμπαϊτζαν και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Πρόκειται για συμφωνία – μαμούθ, βάσει της οποίας προβλέπεται πλήρη ενεργοποίηση των μυστικών υπηρεσιών και των δύο χωρών.

*Πέμπτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Οι χερσαίες και οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών εφ’ εξής θα συνεργάζονται κατά το πρότυπο της συνεργασίας της Αεροπορίας των δύο χωρών. Η Τουρκία θα συμμετάσχει με το Ισραήλ, την άνοιξη του 1999, σε ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο (κοντά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου). Στην άσκηση θα συμμετάσχουν με αεροναυτικές δυνάμεις και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η άσκηση θα διεξαχθεί υπό μορφήν «ασκήσεων συνεργασίας για την ειρήνη».

*Εκτη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία συμφώνησαν ιορδανοί πιλότοι αεροσκαφών F-16 να εκπαιδευθούν στην Τουρκία. Επίσης, στην Τουρκία, θα εκπαιδευθεί μονάδα του ιορδανικού στρατού, επιπέδου τάγματος, και αντίστοιχα στην Ιορδανία μονάδα του τουρκικού στρατού. Στο μέλλον, θα υπάρξουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ιορδανίας, Τουρκίας και Ισραήλ, με πιθανή συμμετοχή των ΗΠΑ.

*Εβδομη συμφωνία (καθαρά στρατιωτική): Οι αμυντικές βιομηχανίας των δύο χωρών θα συνεργασθούν για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, στους τομείς των πυραύλων αέρος- αέρος, στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενός νέας (τρίτης και τέταρτης) γενιάς άρματος μάχης, στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών και των αρμάτων μάχης, στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης αεραμύνης.

*Ογδοη συμφωνία (οικονομική): Το Ισραήλ θα ενοικιάσει από την Τουρκία εδάφη της για αγροτική εκμετάλλευση. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το τουρκικό Κοινοβούλιο και παρέχει τη δυνατότητα στις δύο χώρες στενής συνεργασίας για το πρόγραμμα «GAP- Ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Τουρκίας». Η Τουρκία ως αντάλλαγμα θα έχει ισραηλινή τεχνική βοήθεια στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των ιχθυοκαλλιεργειών...

(Bήμα 3/09/1998)


ΣΧΟΛΙΟ ΙΩΚΗ:






Εδώ αξίζει να Θυμηθούμε την επιστολή που έστειλε ένας αναγνώστης στον adiakrito.gr, και που ήδη έχουμε αναδημοσιδιεύσει, για να δούμε τι είδους πολιτικούς ψηφίζουμε:

"Είναι απαράδεκτο για τον κ.Βελόπουλο, έναν Έλληνα βουλευτή. Ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τα βιβλία του στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ με τους γνωστούς συνεργάτες του. Με προπαγανδιστικό τρόπο να αναφέρει κατ’ επανάληψη ότι:Στα ταραχοποιά γεγονότα του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 , η Ελλάδα ΣΩΘΗΚΕ από τον διαμελισμό λόγω της δράσεως των μυστικών υπηρεσιών του ΙΣΡΑΗΛ και της ΡΩΣΙΑΣ…
Ο κ. Βελόπουλος θεωρεί την γεωπολιτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του ΙΣΡΑΗΛ υψίστης σημασίας για την σωτηρία της Χώρας μας, και επιμένει πάνω στην άποψη αυτή. Άραγε γιατί;
Δεν υπάρχει ένας Πατριώτης να πει στον κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ποιοι προωθούν το διαμελισμό μας της Ελλάδας ;
Και τι ρόλο παίζει το ΙΣΡΑΗΛ πάνω σ’ αυτό το ζήτημα ;
Ο κ. Βελόπουλος πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό για να λέει αλήθειες και όχι ανακρίβειες τέτοιου βαθμού.
Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο…
Ας Προσέξουν λίγο γιατί ότι ανεβαίνει κατεβαίνει… "

Αναγνώστης

Δημοσίευση σχολίου

Blogger