piriniko-ergostasio-ipa
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός δυστυχήματος που σημειώθηκε στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Arkansas Nuclear One.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο η Entergy Operations διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό, ενώ ανάλογες ήταν και οι διαβεβαιώσεις που έγιναν και από τις τοπικές αρχές. Ωστόσο υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά και εκφράζονται φόβοι ότι υπήρξε έκκληση ραδιενέργειας κάτι που προσπαθούν να αποσιωπήσουν στις ΗΠΑ.

Η Entergy Operations ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έπεσε ένα τμήμα γεννήτριας, ενώ οι εργαζόμενοι την έβγαζαν από μία τουρμπίνα.
Ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού εργοστασίου σύμφωνα με την εταιρεία, βρίσκεται εκτός λειτουργίας για την αντικατάσταση αναλωθέντος καυσίμου, ενώ ο δεύτερος σταμάτησε αυτόματα μετά το δυστύχημα.
Το δυστύχημα, κατά την Entergy Operations κατατάσσεται στην κατηγορία των ασυνήθιστων συμβάντων, κατηγορία που αφορά τα  σοβαρά δυστυχήματα σε πυρηνικά εργοστάσια.

Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, που επικαλείται το δίκτυο KTHV του Λιτλ Ροκ, ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό ήχο που παρέπεμπε σε έκρηξη. Αυτά τα στοιχεία  και με δεδομένο ότι σκοτώθηκε ένας και τρεις είναι σοβαρά τραυματίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει σημειώθεί και διαρροή ραδιενέργειας.
Επίσης δεν πρέπει να είναι άσχετη η υπόθεση με τον πόλεμο που υποβόσκει ανάμεσα σε Βόρειο Κορέα και Αμερική.
Ο σταθμός Arkansas Nuclear One εξασφαλίζει ενέργεια για την πολιτεία σε ποσοστό 30% ενώ τροφοδοτεί και τις γειτονικές πολιτείες του Τέξας, της Λουιζιάνας και του Μισσισιπή.
Αυτά που πρόκειται να ζήσουμε ίσως είναι που προκαλούν την μεγαλύτερη ανησυχία.
Πηγή:  http://www.indobserver.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger