Το Ισραήλ κατασκοπεύει τις ναυτικές κινήσεις των Ρώσων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Κι έχει κατάλληλο εξοπλισμό γι΄ αυτό, μέρος του οποίου αποκαλύφθηκε σ΄ένα νησί που βρίσκεται απέναντι από το Ταρτούς της Συρίας.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα των Sunday Times το οποίο συνοδεύεται από την φωτογραφία των συσκευών που βρέθηκαν από ψαράδες.
Ο Ισραηλινός κατασκοπευτικός εξοπλισμός ειχε τοποθετηθεί σε τεχνητούς βράχους - όπως φαίνεται στην φωτογραφία - σε ένα ακατοίκητο νησί απέναντι από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρακολούθηση των Ρώσων.


Οι τρεις μεγάλες συσκευές κατασκοπείας ανακαλύφθηκαν από ψαράδες στο μικροσκοπικό νησί Αντ κοντά στη ναυτική βάση που θεωρείται από τη Μόσχα να ειναι ενα σημαντικά στρατηγικό της πλεονέκτημα στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Al-Manar, τηλεοπτικό σταθμο στο γειτονικό Λίβανο, τα "βράχια" κατασκοπεύουν ρωσικά πολεμικά πλοία και αμέσως μεταδίδουν τις εικόνες στο Ισραήλ μέσω δορυφόρου.

Οι συσκευές παρακολούθησης τοποθετήθηκαν κάποια νύχτα από κομάντος της ελίτ ναυτικής Ισραηλινης μονάδας Flotila 13 οι οποίοι χρειάστηκε να παραμείνουν αρκετές ώρες στο νησί για να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό. Έτσι οι ισραηλινοί είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν σε 24ωρη βάση οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα των Ρώσων στο Ταρτούς ,όπως για παράδειγμα ξαφνική εκκένωση πολιτών.
Πηγή: http://onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger