Δύο ημέρες σχεδόν μετά τις εκρήξεις στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ το Σάββατο αργά το βράδυ, οι αρχές ακόμη προσπαθούν να εξακριβώσουν την αιτία που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα προκαλώντας παράλληλα μεγάλες υλικές ζημιές.
Τώρα περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στοιχεία που ανατρέπουν τις μέχρι υποψίες περί διαρροής αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφορά της διεύθυνσης των διαστημικών αμυντικών της Ρωσίας (VKO) κάνει λόγο πως ρωσικός δορυφόρος Kosmos 2479 κατέγραψε στην περιοχή της έκρηξης ίχνη εκτόξευσης πυραυλικού συστήματος το οποίο εξερράγει στο σημείο που έγινε η έκρηξη. Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει πως πρέπει μάλλον πρόκειται για βόμβα (CNN) -- It must be a bomb.


Ο δορυφόρος Kosmos 2479 αποτελεί τμήμα του ρωσικού συμπλέγματος έγκαιρης προειδοποίησης κινείται σε γεωσύγχρονη τροχιά – είναι δηλαδή τοποθετημένος μόνιμα πάνω από τις ΗΠΑ- και μπορεί να παρακολουθεί όλη την δραστηριότητα που αφορά εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, πτήσεις μαχητικών ή άλλων πυραυλικών συστημάτων μέσω των πανίσχυρων υπέρυθρων διατάξεων παρατήρησης που διαθέτει.

Ο Kosmos 2479 εκτοξεύτηκε στις 30 Μαρτίου του 2012 αντικαθιστώντας τον Kosmos 2440 στην παρακολούθηση των βαλλιστικών εκτοξεύσεων των ΗΠΑ ο οποίος είχε εκτοξευτεί το 2008. Σκοπός των συγκεκριμένων δορυφόρων που αναφέρονται ως УС-КМОείναι η ενεργοποίηση του ρωσικού συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας μέσω του πυραυλικού συστήματος A-135.

Ο δορυφόρος αυτός σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα κατέγραψε ίχνη από πυραυλικό όπλο το οποίο κατέπεσε στην περιοχή. Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για τη φύση του όπλου, αλλά άλλες πληροφορίες μιλούν για εκτόξευση Hellfire από αμερικανικό Drone MQ-1 Predator.

Έτσι τα δύο σενάρια όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής και αν ευσταθούν οι αναφορές από τη Ρωσία για τα ευρήματα του Kosmos ότι είτε επρόκειτο για κάποια δοκιμή ενός νέου όπλου, δοκιμή η οποία όμως απέτυχε είτε για αστοχία στην εκτόξευση βλημάτων Hellfire από το MQ-1. Η πτήση εξοπλισμένων drones πάνω από αστικές περιοχές των ΗΠΑ έχει επιβεβαιωθεί και από άλλα περιστατικά και αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του Homeland security μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Το drone πιθανότατα παρακολουθούσε και αμερικανικό αεροσκάφος EA-6B ηλεκτρονικής επίθεσης το οποίο είχε απογειωθεί ευσπευσμένα από την ΑΒ Wright-Patterson έτσι ώστε να επιβλέψει την πορεία του drone το οποίο είχε βγει εκτός ελέγχου.

Ερωτηματικά πάντως δημιουργεί το γεγονός ότι οι εκρήξεις συμπίπτουν χρονικά με την αποπομπή Petraeus η υπηρεσία της οποίας ήταν επικεφαλής έχει στη δικαιοδοσία της ;Έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται θεωρίες συνομωσίας ότι οι εκρήξεις σχετίζονται με την αποπομπή του πρώην διευθυντή της CIA.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger