Στην δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης συμφώνησαν η Αργεντινή και η Ρωσία, την ώρα που οι Η.Π.Α. «κοιμούνται»σχολιάζουν μέσα.
Η απόφαση για τη δημιουργία της βάσης, η οποία θα συνδυάζει τόσο αεροναυτικές όσο και ναυτικές διευκολύνσεις ήρθε κατόπιν συμφωνίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της προέδρου της Αργεντινής Κριστινα Φερνάντεζ.

Η συμφωνία κλείστηκε  όταν όλη η διεθνής κοινή γνώμη είχε στραμμένη την προσοχή του στα γεγονότα της Ουκρανίας. Την ιδέα για την ίδρυση βάσεων στην Νότια Αμερική την είχε φέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος Β. Πούτιν με τον σε συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Αμύνης Σεργκέι Σοιγκού τον Φεβρουάριο. 
Εκτός από την δημιουργία μεγάλης στρατιωτικής βάσης στις ακτές του Ατλαντικού στην βόρεια Αργεντινή, η Μόσχα συμφώνησε να βοηθήσει οικονομικά το Μπούνεος Άιρες με σειρά επενδύσεων στον ενεργειακό και βιομηχανικό τομέα και να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν εγκαταλειφθεί. 
Με τη δημιουργία της βάσης αυτής  η Ρωσία μεταφέρει το γεωπολιτικό παιχνίδι ισορροπιών και προβολής ισχύος στο «μαλακό υπογάστριο»  των ΗΠΑ, ενώ η «Argentina» αναβαθμίζεται γεωπολιτικά. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger