Η  βραχυπρόθεσμη μείωση της αξίας του ρουβλίου θα ωθήσει την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική ΑσίαΧανς Τίμερ, τονίζοντας ωστόσο πως η παρατεταμένη οικονομική αστάθεια θα αυξήσει τις εκροές κεφαλαίων.
«Προσβλέποντας σε μια βραχύβια αστάθεια, η περαιτέρω μείωση της αξίας του ρωσικού νομίσματος δεν θα ήταν μια κακή στρατηγική» δήλωσε  ο Τίμερ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ορατή απειλή, πάντα με την προϋπόθεση η μείωση να είναι βραχυπρόθεσμη.  
«Στην αντίθετη περίπτωση, στα πλαίσια μιας μακροπρόθεσμης πιλιτικής ανάπτυξης, η υποτίμηση του ρουβλίου θα προκαλέσεις σημαντικές εκροές κεφαλαίων και τότε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα πρέπει να αναθεωρήσεις την πολιτική της» συμπλήρωσε.
Ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας συνέδεσε την αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου με τις πρόσφατες διακυμάνσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, οι οποίες προκαλούνται από την  τεταμένη γεωπολιτική κατάσταση. «Οι πολιτικοί τριγμοί πάντα αντανακλώνται στις διεθνείς αγορές» κατέληξε ο Τίμερ.

http://rbth.gr   

Δημοσίευση σχολίου

Blogger