Οι Αμερικανοί, που αποτελούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν πίσω από «τις κουρτίνες του CNN» και αγνοούν το γεγονός ότι το υπόλοιπο 95% τα τελευταία 15 χρόνια ανακαλύπτει ένα μετα-αμερικανικό μέλλον, πιστεύει ο Μαξ Κάιζερ, οικοδεσπότης της εκπομπής «Keiser Report» του ρωσικού αγγλόφωνου τηλεοπτικού σταθμού RT.
Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απο-παγκοσμιοποίσης, από την άποψη ότι έχουμε αποσχισθεί από την κυρίαρχη ιδεολογία του 20ού αιώνα που μετέτρεψε την ήπια αμερικανική δύναμη σε παγκόσμια ηγεμονία, ανέφερε ο Κάιζερ και συνέχισε τη σκέψη του λέγοντας: «Αντί ενός μονοπολικού κόσμου, είδαμε να γίνεται μια κίνηση απομάκρυνσης από “την ελευθερία και τη δημοκρατία” της Ουάσινγκτον και την εμφάνιση των χωρών BRICS και του “Παγκόσμιου Νότου”, που βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικά μάτια και διαθέτουν τους πόρους και τα κεφάλαιά τους για να διαμορφώσουν το πεπρωμένο τους».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο οικοδεσπότης του «Keiser Report», «είμαστε μάρτυρες της ανάπτυξης μιας καρικατούρας της προγενέστερης αμερικανικής ιδεολογίας, στα πρόσωπα του Κέρι και της Κλίντον, που εμφανίζονται αξιοσημείωτα εκτός τόπου και χρόνου. Οι δηλώσεις τους, με τις οποίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πρόσφατη εισβολή των ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας, επαληθεύουν στο υπόλοιπο 95% του κόσμου ότι η Αμερική δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει».
Ακριβώς όπως οι άνθρωποι που ζούσαν στην Ανατολική Γερμανία πριν από την πτώση του Τείχους σταδιακά έχασαν την επαφή τους με τον έξω κόσμο, έτσι και οι Αμερικανοί και οι ηγέτες τους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Και ο λόγος είναι, σύμφωνα με τον Κάιζερ, ότι παρακολουθούν το CNN και πιστεύουν όσα λέει το CNN για τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία, για την ιερότητα της Wall Street και για το μεγαλείο της αμερικανικής κουλτούρας, που μοιάζει «με λαμπρή πόλη πάνω σε λόφο», όπως την είχε αποκαλέσει ο Ρόναλντ Ρέιγκαν. Κατά τα λεγόμενα του Κάιζερ, θα ήταν μεγαλειώδης (η αμερικανική κουλτούρα), αν οι ΗΠΑ δεν έλυναν όλες τις διαφορές τους με αυταρχικές διαταγές για συνοπτικές εκτελέσεις των πολιτικών εχθρών τους εντός αλλά και εκτός ΗΠΑ. 
 
http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger