Αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, επειδή κάλεσε τους συμπατριώτες του να προτιμήσουν «να ψηφίσουν έναν Γερμανό».

«Ένας Γερμανός μπορεί να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόνο εάν ψηφίσετε τον Μάρτιν Σουλτς και το SPD», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, έγραφε η προεκλογική διαφήμιση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Bild, την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα.

Το σλόγκαν αυτό προκάλεσε ένα κύμα σχολίων, συχνά κοροϊδευτικών, στο Twitter, στον λογαριασμό #NureinDeutscher («Μόνο ένας Γερμανός»). Ορισμένοι μάλιστα εξέφραζαν την έκπληξή τους που ένας φιλοευρωπαίος πολιτικός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα εθνικιστικά αισθήματα των συμπολιτών του.

«Η ανεργία των νέων στην Ευρώπη είναι τεράστιο πρόβλημα, μόνο ένας Γερμανός μπορεί να το λύσει», έγραψε ειρωνικά ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ Τίλο Γιουνγκ.

«Να ψηφίσουμε το SPD επειδή τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν 'ξένους' επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους; Είναι ντροπή», δήλωσε από την πλευρά της η Τζανίν Βίσλερ του κόμματος Die Linke της ριζοσπαστικής αριστεράς.

«Ξένοι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Όχι, για τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία!», είπε ο βουλευτής το Πρασίνων Σβεν Κίντλερ.

Ο Βέλγος Γκι Φέρχοφστατ, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επωφελήθηκε για να απαντήσει σήμερα στον Σουλτς.

«Οι Γερμανοί αξίζουν τον καλύτερο δυνατό πρόεδρο, απ' όπου κι αν προέρχεται», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


www.zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger