Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι
4 αυγά
100gr ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
75gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (3/4 φλιτζανιού)
25 gr κακάο πικρό (3 κόφτες κουταλιές της σούπας)
Σιρόπι
75ml γάλα φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Μους πικρής σοκολάτας
110gr σοκολάτα κουβερτούρα
50ml κρέμα γάλακτος
Μους λευκής σοκολάτας
225gr λευκή σοκολάτα
50ml κρέμα γάλακτος
500gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά (όχι σαντιγί)
Γλάσο σοκολάτας
350 gr. σοκολάτα γάλακτος
100ml ή ½ φλ. Κρεμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:
Παντεσπάνι: χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να κρεμόσουν και να αφρατέψουν για 8΄ λεπτά. Κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο και το "διπλώνω" απαλά με το μείγμα των αυγών. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 23 εκ. και ψήνω στους 180 για 20-25΄ λεπτά περίπου. Το αφήνω να κρυώσει.
Σιρόπι: ζεσταίνω τα υλικά (δεν βράζω) ώστε να αναμιχθούν και αφήνω να κρυώσει.
Μους σοκολάτας πικρής & λευκής: σε κατσαρολίτσα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την πικρή σοκολάτα με την κρέμα. Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή.
Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος τη χωρίζουμε σε 1/3 και 2/3 και ανακατεύουμε με την πικρή και τη λευκή σοκολάτα αντίστοιχα. Αφήνουμε τις μους για 15' στο ψυγείο.
Στήσιμο τούρτας: κόβω το παντεσπάνι σε 2 φέτες, με μεμβράνη ντύνω τη φόρμα και βάζω το 1° παντεσπάνι να το σιροπιάσω. Ρίχνω τη μισή λευκή σοκολάτα και τη σκούρα σοκολάτα και από πάνω την υπόλοιπη λευκή μους. Καλύπτω με το 2° παντεσπάνι και σιροπιάζω. Κλείνω τη μεμβράνη και αφήνω για 1 νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος.
Βγάζω τη μεμβράνη και βάζω την τούρτα σε δίσκο για να γλασάρω. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου, όπως πολύ καλά λέει: ΘΕΪΚΗ...
Προτιμώ να λιώνω τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί, είναι πιο σίγουρο.
Πριν το σερβίρισμα αφήστε τη τούρτα 15' σε θερμοκρασία δωματίου.


www.sintagespareas.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger