Η Τουρκική αστυνομία απέτρεψε απόπειρα «δολοφονίας» του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός αναχωρούσε, από ειδική τελετή στην περιοχή Sultangazi της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέτρεψε φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επ’αυτοφόρω σύλληψη οπλοφόρου υπόπτου, ο οποίος πλησίασε «επικίνδυνα» το πρωθυπουργικό αυτοκίνητό.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Aksam, ο ύποπτος συνελήφθη αφού εντοπίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, να κρατά πιστόλι και να πλησιάζει την συνοδεία του Ερντογάν.

Ο εν λόγω ύποπτος οπλοφόρος, συνελήφθη από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, την στιγμή που επιβράδυνε για να κόψει δρόμο μέσα από το πλήθος των οπαδών του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 32 ετών και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν άμεσα και αποτελεσματικά. Ο ύποπτος στην συνέχεια πέταξε το όπλο του, στο όχημα του Ερντογάν. Στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι με σφαίρες 9 χιλιοστών.

Ο ύποπτος, κρατείται από το τμήμα καταπολέμησης τρομοκρατίας και εκτιμάται ότι δεν διαθέτει δεσμούς με κάποια συγκεκριμένη «εξτρεμιστική» ομάδα.

Για τον λόγο αυτό, απεστάλησαν εσπευσμένα τέσσερις ειδικοί ανακριτές από την Άγκυρα, με σκοπό, να ανακρίνουν τον ύποπτο, ο οποίος δήλωσε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, αλλά απλώς για να τον τρομάξει.

Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν επισταμένα την έρευνα για το άτομο αυτό, το οποίο όμως ομολόγησε ότι «μισεί» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


www.katohika.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger