Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της Φαίης Μπλάχα πριν από περίπου ένα χρόνο στη Νέα Μάκρη αποφάσισαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Βαγγέλη Στεφανάκη και στην αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο, Βικ Σαρέλ, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Στεφανάκη, ενώ επιδίκασε στην αδελφή του θύματος πέντε χρόνια με τριετή αναστολή. Η Μαριαλένα Μπλάχα θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, θα αφεθεί ελεύθερη και δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο φίλος του δράστη Βικ Σαρέλ τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.  

Η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη για τα θανάσιμα χτυπήματα σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επίσης, η εισαγγελέας έκανε καταδικαστική εισήγηση για την αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, πριν εκείνος συνδεθεί με την 23χρονη, Μαριαλένα Μπλάχα, καθώς και τον Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Και για τους συγκατηγορούμενους του Β. Στεφανάκη, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό.


http://news.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger