Βιβλική καταστροφή έπληξε το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού από την έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρα. Η καταστροφή έπληξε το πιο παραγωγικό τμήμα του νησιού, μια ελαιοπαραγωγική περιοχή και συνάμα περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος (Παναγιά Κρεμνιώτισσα, Παχιά Άμμος).

Τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών από το βουνό καταπλάκωσαν δρόμους, ελαιοκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Πρωτοφανείς ζημιές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, σε μεγάλο τμήμα της αγροτικής οδοποιίας όπως επίσης στην αγροτική παραγωγή. Εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν παρασυρθεί από ρέματα που δημιουργήθηκαν από την νεροποντή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς επίσης και πληθώρα κατολισθήσεων μικρής κλίμακας, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει συντελεστεί στην περιοχή της Κοιτάδας – Παχιάς Άμμου, ενώ ζημιές μικρότερης κλίμακας έχουν υποστεί και οι περιοχές του ανατολικού τμήματος του νησιού.

Ο δήμος ο στρατός και μηχανήματα που υπάρχουν στο νησί συνδράμουν ώστε να αποκατασταθεί τουλάχιστον το οδικό δίκτυο προς το παρόν μέχρι να έρθει βοήθεια από την περιφέρεια.

Ο δήμος απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την παροχή βοήθειας ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί ο χρόνος που χρειάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών.


http://citypatras.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger