Του Νίκου Λυγερού 

Η ανάδειξη του ελληνικού ζεόλιθου δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ελληνικός ζεόλιθος έχει μπει κυριολεκτικά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αφού τώρα γνωρίζει και τα οφέλη του ζεόλιθου. Πολλές περιοχές έχουν πια αποτελέσματα πρακτικά στον τομέα της γεωργίας αφού έχει γίνει ενσωμάτωση και ψέκασμα ζεόλιθου και βλέπουν πια την ποιότητα των προϊόντων. 

Τα σκόρδα της Νέας Βύσσας που αποτελούν το 70% της εθνικής παραγωγής, έχουν περάσει στη φάση της συλλογής. Έτσι όλοι μας μπορούμε να δούμε τη διαφορά στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Τα σκόρδα που δοκιμάσαμε δεν είχαν καμιά σχέση με τα συμβατικά. Είναι πιο μεγάλα, δίχως μύκητες, με μια πανέμορφη λευκή βάση, ένα γνήσιο άρωμα και μια γεύση ασυναγώνιστη. 

Περιμένουμε ανάλογα αποτελέσματα και με τα σπαράγγια. Στο ενδιάμεσο η Περιφέρεια ενεργοποιείται όλο και πιο δυναμικά σε συντονισμό και με το Δήμο Αλεξανδρούπολης που έχει ζητήσει άδεια έρευνας για την περιοχή Κίρκης, την οποία επισκεφθήκαμε για να δώσουμε τα πρώτα πρακτικά δεδομένα για τον ζεόλιθο. Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων με την καταπολέμηση του δάκου για την προστασία των ελαιώνων, πρέπει να δώσει το παράδειγμα και σε άλλες περιοχές όσον αφορά στις εφαρμογές του ζεόλιθου γιατί είναι το μέλλον μας.http://koukfamily.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger