Καταιγισμός από αντιδράσεις ακολούθησε την εφαρμογή του νόμου για το σφράγισμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία καταγράφονται παραβάσεις. Θυμίζεται ότι η νέα νομοθεσία μεταθέτει την αρμοδιότητα σφράγισης των καταστημάτων στην ΕΛ.ΑΣ, αφαιρώντας μάλιστα το δικαίωμα του επιχειρηματία να προχωρήσει σε έφεση. 
Ετσι, αν ένα κατάστημα παραβιάσει 3 φορές τη νομοθεσία σφραγίζεται μέσα σε 24 ώρες και παραμένει κλειστό για 10 – 15 ημέρες. Τα πρώτα «θύματα» ήταν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου που είδαν ξαφνικά το νησί να μετατρέπεται σε «ησυχαστήριο» σε ώρες που όλοι είχαν συνηθίσει τα ξέφρενα πάρτι. 
Οι εικόνες που θύμιζαν χειμωνιάτικο τοπίο έκαναν το γύρο του κόσμου, με τους επιχειρηματίες να προχωρούν σε «λευκή» απεργία και να βάζουν μόνοι τους λουκέτο στα καταστήματά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Λουκέτο ίσον καταστροφή

Η θέση των επιχειρηματιών είναι κάθετη: «Δεν πρέπει να μπει ούτε ένα λουκέτο». Από την άλλη μεριά, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν παραβάτη της νομοθεσίας να «παίρνει στο λαιμό του» και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες.
Μέχρι σήμερα στο νησί δεν έχει μπει «λουκέτο» με τη νέα ρύθμιση. Ωστόσο η ανησυχία είναι έντονη. 
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Διασκεδάσεως και Κλαμπ Λαγανά και ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου κ. Τάσος Ζαβές, «Δεν πρέπει να κλείσει ούτε ένα μαγαζί. Κλείσιμο ίσον καταστροφή! Μην ξεχνάτε πως ο Λαγανάς όπως και η Μύκονος, είναι κλασικοί προορισμοί της νεολαίας από όλο τον κόσμο που ζητά έντονη διασκέδαση. Είμαστε ταυτισμένοι με αυτή και αυτή κοπεί απότομα, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. 
Θεωρώ ότι το μέτρο είναι πολύ σκληρό και τιμωρητικό. Είμαστε ήδη στα μέσα Ιουνίου και στην πραγματικότητα η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαβές. «Στο Λαγανά είναι ξεκάθαρο ότι δουλεύουμε μόνο 2 μήνες, επομένως αν αφαιρεθούν 10 ή 15 ημέρες ο επιχειρηματίας έχει καταστραφεί. Η ζημιά θα είναι σίγουρα πολύ μεγάλη».



http://imerazante.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger