Νωρίτερα είχαν επιτεθεί με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στην Υεμένη όταν σιίτες αντάρτες Χούτι προσπάθησαν να εισβάλουν στην κατοικία του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στην πρωτεύουσα Σαναά, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου.

Συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από την κατοικία του Αλί αλ-Αχμαντί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας στη νότια Σαναά, μεταξύ των ανταρτών και των σωματοφυλάκων του, με αποτέλεσμα ένας αντάρτης και ένας φρουρός ασφαλείας να σκοτωθούν, δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η επίθεση αυτή στο σπίτι του αλ-Αχμαντί ήταν η δεύτερη που σημειώθηκε σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας από αντάρτες Χούτι, οι οποίοι κατηγορούν τον αξιωματούχο για τη συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων υποστηρικτών τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε λάβει χώρα σχεδόν ένα χρόνο πριν, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των ανταρτών αρνήθηκε ότι η ομάδα προσπάθησε να εισβάλει το Σάββατο στην κατοικία του αλ-Αχμαντί.

«Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε όταν ένας από τους σωματοφύλακες του αλ-Αχμαντί απαγόρευσε σε μία από τις περιπολίες μας να περάσουν από δρόμο κοντά στην κατοικία», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Αλί αλ-Εμάντ. «Πρόκειται για μια απλή παρεξήγηση».

Νωρίτερα σε ξεχωριστή επίθεση η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία –παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην Υεμένη- ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν στρατιώτες και να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα τεθωρακισμένο όχημα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mareb.

Από την Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις» πως η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένης πραγματοποιούν έρευνες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger