Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο PYRSOS144 στο βιβλίο του: "ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ", στα περί X-files, κοίλη Γη, αναφέρει μεταξύ των άλλων για δικές του που αφορούν εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως επεξηγεί ποια φαινόμενα συνοδεύουν τέτοιες θεάσεις:

"... Θέλω να ξέρης ότι οι θεάσεις σκαφών είναι πλέον ευκολότερον εις την ύπαιθρον και εκεί όπου υπάρχει έλλειψις ηλεκτικών φωτών και μπορείς καθαρά να διακρίνεις τ' αστέρια και τους αστερισμούς και η ημέρα και η νύχτα είναι καθοδηγητική από το ξάφνιασμα των ζώων που συνήθως υπάρχουν. Ο αλυσιδωτός ήχος των σκύλων μπορεί να σημαίνει μια σύντομον άφιξιν αλλά μπορεί και να σημαίνη ένα σεισμόν έστω και μικρόν. Τα ζώα γνωρίζουν πάντα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τα ζώα όντως σηματοδοτούν άφιξιν αλλά το σκάφος μπορεί να έχει επιλέξη αθεατότητα(συμβαίνει και τούτο). Τα πουλιά σε πολλές φορές ξαφνικά συγκεντρώνονται εις μιαν ομάδα και τραβούν εις νοητόν σημείον του ουρανού και σε ύψη που συνήθως δεν πηγαίνουν. Τότε ίσως υπάρχη σκάφος ή ίσως ανοίγει μια πύλη...." (σ.169)

Γίνεται λεπτομερή περιγραφή των αντιδράσεων των ζώων στο προηγούμενο απόσπασμα. Οι παρατηρήσεις του συγγραφέα πέραν ότι είναι άρτιες , επιβεβαιώνουν παρόμοια φαινόμενα, που μπορεί να έχουμε βιώσει στο παρελθόν. Όπως και τόσα άλλα που συνήθως τα τοποθετούμε στη σφαίρα των ανεξήγητων ή παράξενων φαινομένων.

Εν συνεχεία στην ακριβώς επόμενη παράγραφο δίνονται περισσότερες πληροφορίες:

"Η ξαφνική εμφάνισις νεφών και δη μαύρων εις ένα σημείον κάτι θέλη να κρύψη και συνήθως το νέφος συνταξιδεύει με το αόρατον και ξαφνικά πάλι χάνεται όταν το σκάφος αλλάξη διάστασιν...."

Μια περίπτωση ας αναφέρω που έχει σχέση με τα ως άνω αποσπάσματα:

Μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν σε Psychedelic party στη Σαμαθράκη 15 Αυγούστου 2000 και 2001, λένε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του party συνέβαιναν παρόμοια φαινόμενα. Δηλαδή, ενώ υπήρχε πανσέληνος στον ουρανό είχε αολωθεί ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο και τα σκυλιά έτρεχαν αφηνιασμένα με γουρλωμένα μάτια. Αναφέρω την περίπτωση αυτά, διότι ο χώρος διεξαγωγής βρισκόταν πολύ κοντά σε μια νοητή ευθεία από τον αρχαιολογικό χώρο.... Πιθανόν κάποια πύλη άνοιξε ή κάποια θέαση υπήρχε. Άλλα δεν θα επεκταθώ περισσότερο....

Δημοσίευση σχολίου

Blogger