Προχθές κινητοποιήθηκαν οι πυραυλικές δυνάμεις τους στην κεντρική Ρωσία, με την συμμετοχή 2000 στρατιωτικών και 200 κινητών μονάδων πυραύλων Topol-M.

Τελικά μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται με τους ρώσους;

Σήμερα κινητοποιήθηκαν πραγματοποιώντας «άσκηση» , οι μονάδες (ατομικού, ραδιολογικού, βιολογικού, χημικού πολέμου) ΑΡΒΧΠ . Για ποιόν ετοιμάζονται εντατικά οι ρώσοι; Μήπως αναμένουν επίθεση αυτού του τύπου στην ρωσική επικράτεια από τους τσετσένους Τζιχαντιστές;

Πράγματι αυτό πιθανόν βρίσκεται στα σενάρια που απεργάζονται στο Κρεμλίνο . Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB, και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU, ψάχνουν , ερευνούν, έχοντας κατά νου τους μια πιθανή επίθεση με όπλα αυτού του τύπου.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για την εξάλειψη των συνεπειών χημικής και βιολογικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» , δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (NBC), υποστράτηγος Edward Cherkasov .

Ο ίδιος τόνισε ότι οι ασκήσεις, καθώς και τα επιμέρους επεισόδια, πραγματοποιήθηκαν από τις 7 έως 10 Οκτωβρίου 2014, και παρακολουθηθήκαν μέσω βίντεο από τον υπουργό άμυνας , Σεργκέι Σοϊγκού. «Ο υπουργός παρακολούθησε τις ασκήσεις , και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση της κατάστασης» , δήλωσε ο ρώσος στρατηγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην άσκηση συμμετείχαν περίπου δύο χιλιάδες. στρατιώτες , συμπεριλαμβανομένων των μονάδων ΑΡΒΧΠ από όλες τις στρατιωτικές περιοχές, την FSB, καθώς και τα στρατεύματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Προσομοιάστηκε μάλιστα σενάριο αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν «τρομοκράτες» και τους οποίους συνέλαβαν οι αρχές ασφαλείας .

Το τελικό στάδιο της άσκησης , πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο «χωριό», το οποίο οι τρομοκράτες υπονόμευσαν με δοχεία που εμπεριείχαν δηλητηριώδη χημικά με συνολική μάζα άνω των 6 τόνων.

Επίσης οι δυνάμεις εκπαιδεύτηκαν σε ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων , εκκένωσης και επείγουσας ιατρικής φροντίδας, ειδικά του ιατρικού προσωπικού, του εξοπλισμού, σπιτιών και των υποδομών του χωριού.

Στο τέλος της στρατιωτικής άσκησης υλοποιήθηκε πραγματική βολή με εκτόξευση του συστήματος TOS-1A σε στόχους σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.

Συνολικά, εκτοξεύθηκαν περίπου 50 θερμοβαρικές ρουκέτες.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότερα από 500 συστήματα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών αποστολών Su-35, αεροσκάφη AN-26, ελικόπτερα Mi-8, Mi-24 με ειδικό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή χημικής αναγνώρισης, καθώς και σύγχρονο πολυλειτουργικό κινητό εργαστήριο με μηχανήματα αναγνώρισης χημικής ακτινοβολίας RHM-6.

Όπως επισημάναμε χθες,από το pentapostagma.gr υποκλαπείσα συνομιλία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας του Omar Al-Shishani( τσετσένος ηγέτης του ISIS) με τον πατέρα του στην κοιλάδα του Πανκίσι στην Γεωργία .

Σύμφωνα με αυτή ο Τσετσένος αρχιτρομοκράτης αναφέρει επί λέξη «Μπαμπά, μην ανησυχείτε. Θα έρθουμε σπίτι και θα δείξουμε στους ρώσους τα ίδια. Για μένα τώρα, χιλιάδες άνθρωποι έρχονται να ενταχθούν, πολλές χιλιάδες περισσότεροι. Θα εκδικηθούμε την Ρωσία».

Σύμφωνα με την Έλενα Σαπόνινα, ειδική εμπειρογνώμων στα θέματα της Μέσης Ανατολής και διευθύντρια του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στη Μόσχα, οι τζιχαντιστές τσετσένοι, πιθανότατα θα χτυπήσουν στην ρωσική επικράτεια, με σκοπό την καταστροφή και τον πανικό. Άλλωστε οι επιθ΄σεις τους έχουν σπείρει τον πανικό και στο παρελθόν. Από ότι διαφαίνεται όλες οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε συναγερμό.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger