Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως ταξιδεύουν με γνήσια διαβατήρια Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Αχαΐας προκειμένου να εντοπιστούν εγκαίρως μέλη του ISIS, τα οποία ενδέχεται να περάσουν μέσω της Πάτρας σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους διαβατηριακούς ελέγχους στο λιμάνι της Πάτρας, τους οποίους διενεργούν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Οι επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, που έχουν λάβει κατευθύνσεις στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με συγκεκριμένα άτομα, που έχουν διαβατήριο χώρας της Βόρειας Ευρώπης. Μόλις εντοπιστεί τέτοιο άτομο, ακολουθεί ενημέρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως μέλη του ISIS ταξιδεύουν με γνήσια διαβατήρια προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα να μπουν σε περιπέτειες. Παρ’ όλα αυτά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αφήνουν να περάσουν απαρατήρητες και οι περιπτώσεις συλλήψεων με πλαστά έγγραφα. Οι αστυνομικοί που διενεργούν τους ελέγχους στο λιμάνι έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση, λόγω της έντονης παρουσίας μεταναστών και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Όσον αφορά την πιθανότητα μέλη του ISIS να δρουν ήδη στην Πάτρα και να προσπαθούν να στρατολογήσουν αλλοδαπούς, αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα πιθανόν να συμβαίνει. Όπως εξηγούν, οι μετανάστες που βρίσκονται στην Πάτρα και προέρχονται από τη Συρία και το Ιράκ έχουν φθάσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα γιατί ήθελαν να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές και έχουν ως βασικό προορισμό χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου βρίσκονται ήδη συγγενικά τους πρόσωπα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger