Ένας φωτογράφος του Associated Press και ένας Ελβετός ρεπόρτερ τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινοί συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας δημοσιογράφων που κάλυπταν μία διαδήλωση των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Ο Majdi Mohammed και ο Ελβετός δημοσιογράφος Lazar Simeonov τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επέμβασης των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες προσπάθησαν να καταστείλουν τη διαδήλωση χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου και δακρυγόνα. Οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας μετά την κηδεία ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Ο Mohammed δήλωσε στο Πρακτορείο ότι τραβούσε φωτογραφίες, όταν ξαφνικά ένα τεθωρακισμένο σταμάτησε λίγα μέτρα πιο πίσω. Από το όχημα εξήλθε ένας συνοριοφύλακας, ο οποίος και τον πυροβόλησε από απόσταση 10 έως 20 μέτρων.

Ο Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε εναντίον του επανειλημμένα χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες. Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε και τον Simeonov. «Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έπεσα κάτω», δήλωσε ο Mohammed, ενώ πρόσθεσε ότι ο συνοριοφύλακας στόχευε ξεκάθαρα εναντίον τους, καθώς δεν υπήρχαν διαδηλωτές στο σημείο.

Και οι δύο δημοσιογράφοι ανέφεραν μικροτραυματισμούς, ενώ η κάμερα του Simeonov καταστράφηκε τελείως. Το AP ανέφερε ότι θα διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό στην ισραηλινή κυβέρνηση. Ο John Daniszewski, αρχισυντάκτης του AP, δήλωσε ότι το συμβάν απέδειξε την «εξωφρενική αδιαφορία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger