Αστυνομικοί εντόπισαν έναν ύποπτο άνδρα, απότακτο αστυνομικό, να κινείται έξω από το σπίτι του 30χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος στον Πειραιά και τον προσήγαγαν.

Χαρακτηρίστηκε ύποπτος όχι μόνο γιατί φαινόταν πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των αστυνομικών έξω από το σπίτι του θύματος, αλλά και γιατί στα χέρια του είχε ίχνη χτυπήματος από μαχαίρι. Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο 27χρονος είναι ξάδελφος του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ξαδέρφια είχαν οικονομικές διαφορές που άγγιζαν τα 18.000 ευρώ. Ο απότακτος αστυνομικός σαν καλός χριστιανός χτύπησε το κουδούνι και ο 30χρονος του άνοιξε όταν είδες ποιος είναι. Μόλις λοιπόν μπήκε μέσα τον έσφαξε με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια το πέταξε 300 μετρα μακριά από το διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί την ψιλιάστηκαν , ερεύνησαν και τελικά βρέθηκαν στο μαχαίρι τόσο τα δακτυλικά του αποτυπώματα όσο και το dna του δραστη.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Για τη χτεσινή ανθρωποκτονία 30χρονου ημεδαπου που βρέθηκε νεκρός εντός διαμερίσματος στον Πειραιά έχειπροσαχθεί διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, και εξετάζεται ως ύποπτος ένας 27χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος τελεί σε κατάσταση Αυτοδίκαιης αργίας.

Ο 27χρονος είχε εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας τον Φεβροθάριου του 2013. Κατά πληροφορίες ο αστυνομικός μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν είχε ομολογήσει το έγκλημα.

Ο αστυφύλακας πέρυσι στις 15 Φεβρουαριου είχε συλληφθεί γιατί εκβίαζε και έπαιρνε λεφτά από Πακιστανό. Άν ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν απομακρύνεται το έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία και η υπόθεση μετατοπίζεται σε προσωπικές διαφορές αφού θύμα και δράστης φέρεται να έχουν συγγενκή σχέση.

Σύμφωνα με την τότε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που είχε σχηματιστεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος δύο Αστυφυλάκων, 26 και 31 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης καθήκοντος, η υπόθεση που αναδύθηκε δημιούργησε σάλο.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά, σχετικά με επίμεμπτες ενέργειες δυο Αστυφυλάκων και ακολούθησε η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στις 14-02-2013 το μεσημέρι, ο 31χρονος Αστυφύλακας μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του 31χρονου αλλοδαπού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές. Ο Αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στην Αστυνομική Υπηρεσία κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 26χρονο Αστυφύλακα που στο μεταξύ είχε μεταβεί στην Υπηρεσία, απείλησαν τους δύο αλλοδαπούς με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνηση του αλλοδαπού για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος Αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του συμβάντος από τον ίδιο αλλοδαπό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης και προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Στις 15-2-2013 το μεσημέρι, ο 26χρονος Αστυφύλακας μετέβη στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος Αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Y.Γ Την υπόθεση είχε αναλάβει γνωστός δικηγόρος

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger