Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η Ενριέττα Μέρτζ, στο βιβλίο της "Ατλαντίς", αναφέρει ότι η Αργοναυτική εκστρατεία πραγματοποιήθηκε προς την Νότια Αμερική. Σύμφωνα με την Ε. Μέρτζ οι Αργοναύτες έφτασαν μέχρι τη λίμνη Τιτικάκα, στα σύνορα Βολιβίας και Περού.

Κοντά στη λίμνη Τιτικάκα βρίσκεται το Τιαουανάκο, που θεωρείται μια από τις αρχαιότερες ηλιακές πόλεις. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη σ' ένα υψόμετρο 4000 μέτρων, με γιγαντιαίες πέτρινες κατασκευές και υπόγειους λαβύρινθους.

Ο Γκαρσία Μπελτράν είχε στη κατοχή του στοιχεία από τον ιστορικό προγονό του, ονόματι Ντε λα Βέγα, που αναφέρουν ότι: " Ένα γυαλιστερό αεροσκάφος, που έλαμπε σα χρυσάφι, προσγειώθηκε στα νησιά του Ήλιου της λίμνης Τιτικάκα".

Οι Ινδιάνοι στη Λαπάζ της Βολιβίας διηγούνται ότι οι προγονοί τους πριν χιλιάδες χρόνια ταξίδευαν με ιπτάμενους δίσκους, όπου μετακινούνται στον αέρα με ηχητικούς παλμούς. Και γενικά στις τοπικές παραδόσεις αναφέρουν ότι υπήρχε μια φυλή λευκών γενειοφόρων που εγκαταστάθηκε στις Άνδεις. Ωστόσο, στην περιοχή του Τιαουανάκου υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την Κρήτη και άλλες Μεσογειακές περιοχές. Επιπλέον στις ανασκαφές της Ουρ βρέθηκαν παραστάσεις του τριπλού άστρου του Σείριου και υπάρχουν μαρτυρίες για ιπτάμενα σκάφη με ανθρώπινα όντα.

Από την άλλη οι Μινύες είχαν έδρα τους τον Ορχομενό της Βοιωτίας, από τον οποίο διασώζονται πλούσιες παραδόσεις για ιπτάμενους τρίποδες, ιπτάμενα κριάρια κ.ά.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο μου: " ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΡΙΖΕΣ"

Δημοσίευση σχολίου

Blogger