Τη σταδιακή μείωση από το 2015 του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης. ENFIA

Ο φόρος θα μειωθεί κατά 750 εκατ. ευρώ η διαφορετικά θα είναι μικρότερος κατά 30%. Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε «πως η μείωση τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού φόρου αποτελεί ήδη στόχο της κυβέρνησης». Επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς προανήγγειλε τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ τονίζοντας ότι τα έσοδα από το φόρο θα μειωθούν σταδιακά από το 1,43% του ΑΕΠ, κάτω από το 1% του ΑΕΠ, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, παράλληλα με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας η οποία εργάζεται προς το σκοπό αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες ώστε να αντανακλούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το συμπληρωματικό φόρο θα εισπραχθούν φέτος περίπου 2,65 δισ. ευρώ. Σταδιακά, το ποσό αυτό θα μειωθεί στα 1,9 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger