Για δειγματοληπτικό έλεγχο σταμάτησαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Τρίκαλα έναν 46χρονο και βρήκαν το αυτοκίνητό του γεμάτο με παράνομο οπλισμό. Όμως, ούτε το πακέτο τσιγάρων που είχε στις τσέπες του ήταν αθώο, καθώς περιείχε… αρχαία αντικείμενα!

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο πακέτο εννέα μεταλλικά αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων. Ακόμη, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 46χρονος βρέθηκαν ένα σιδερένιο κλομπ μήκους 0,49 εκατοστών, ένα κυνηγετικό μαχαίρι μήκους 21,5 εκατοστών, ένας πτυσσόμενος σουγιάς μήκους 0,22 εκατοστών και μία σιδερογροθιά και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων.

*** Οπλισμένος με μαχαίρι μήκους εννέα εκατοστών ήταν ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου τον οποίο σταμάτησαν για έλεγχο στη Λάρισα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Ο 19χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger