Ξεκινώντας . . . . . . . . δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι σωστό να αποκαλύπτεις ένα συναίσθημα . Θεωρώ όμως πως η έκφραση είναι αυτή που αποκαλύπτει τον άνθρωπο . . . . .

Υπάρχουν λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους να συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τη ζωή . Το ταξίδι αυτό είναι τόσο όμορφο που ακόμη και το μυστήριο που παρουσιάζει το τι θα συναντήσουμε έχει ένα << δέλεαρ >> . Σκεφτείτε πως κάθε πρόσωπο ανθρώπων που συναντούμε έχει κάτι να μας αποκαλύψει . Όλοι αποτελούμε κομμάτι της ροής που βιώνουμε γύρω μας . Συχνά συναντούμε το << Εγώ >> . Μια λέξη που όλοι μπορούμε να διαχειριστούμε η οποία δηλώνει ταυτόχρονα και τη κατάσταση που κληθήκαμε όλοι κατά κάποιον τρόπο να αμφισβητήσουμε αυτό που μπορεί να απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φύση και τον περίγυρο του , Ο << Εγωισμός >> . Ίσως να έχουμε ακούσει από πολλούς ανθρώπους ότι αυτό που έχουμε και προβάλουμε είτε ως θυμό , είτε ως λύπη εύκολα να αποδίδεται στον << Εγωισμό >> . Είναι αυτό όμως έτσι ; Πότε δεν δείχνουμε εγωισμό ; Πότε δεν εκδηλώνουμε τις αντιλήψεις των άλλων ή τρίτων όταν μας αφορά πραγματικά η κατάσταση του συνανθρώπου-συνομιλητή ; Θα αναφέρουμε κάποια παραδείγματα ως αναφορά σε αυτό . Όπως όταν πολύ απλά προσπαθούμε να θετικοποιήσουμε τη διαφωνία που έχουμε μαζί με το συνομιλητή μας - συνάνθρωπο . Όταν πολύ απλά θέλουμε να του περάσουμε μια όμορφη κουβέντα για να δει τη κατάσταση που τον έχει καθηλώσει . Η καχυποψία θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο εδώ . Είναι μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξέλιξη της το άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος μέσα από μια κατάσταση εξαιτίας της δημιουργίας των ψευδαισθήσεων . Από τι θα μπορούσαμε να ανησυχήσουμε ως άνθρωποι όταν έρθουμε << αντιμέτωποι >> με μια τέτοια κατάσταση ; Πολύ απλά . Με το να διασπάσουμε την ισορροπία μέσα μας . Ένας τρόπος που θα μπορούσαμε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και να μην βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα μας είναι να ζούμε με τα << πρέπει >> των άλλων πόσο μάλλον όταν δίνουμε χρόνο με σκοπό να γινόμαστε << πάντα αρεστοί >> και να ξεχνάμε να δώσουμε πνοή και χρώμα στα όνειρα που έχουμε οι ίδιοι ως άνθρωποι , να δίνουμε θάρρος στα << θέλω μας >> και να ξεχνούμε να ζούμε με το δικό μας τρόπο .

Δείξτε μου έναν υγιή και θα σας τον γιατρέψω. Karl Gustav Jung,, Ελβετός ψυχίατρος

Η υγεία είναι πολύτιμη για το καθέναν . Ψάχνοντας μέσα μας , << ίσως >> κάποια στιγμή υπερβούμε τις δυσκολίες μας . Οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία μας όπως και να δώσουμε λύσεις αντάξιες των πραγματικών αιτιών που τις δημιουργούν . Το ίδιο ισχύει για το << προσωπικό μας συναισθηματικό >> χώρο . Είναι ο χώρος αυτός που τα συναισθήματα μας γαληνεύουν το << είναι >> μας .

Ιωάννης Αντωνόπουλος - Ψυχολόγος

Δημοσίευση σχολίου

Blogger