Πολυμελή σπείρα που «νομιμοποιούσε» αλλοδαπούς, με τη μέθοδο σύναψης εικονικών γάμων και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έχουν γίνει, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν κάνει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δύο εικονικούς γάμους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα 32 χρόνων, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 31, 30, 22 και 20 ετών, δύο υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας 34χρονος Έλληνας και ακόμα τρεις υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Αστυνομία.

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η 45χρονη Νιγηριανή σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες συμπατριώτες της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής που έφθανε τα 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 31,22 και 20 ετών έκαναν σύμφωνα με την Αστυνομία εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, με αλλοδαπούς υπηκόους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger