Από το βράδυ της Παρασκευής, 1 Νοεμβρίου, ανέβηκαν στο TAXIS τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν περισσότεροι από 6.000.000 οδηγοί, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο στα ειδοποιητήρια κρύβεται μια «παγίδα»!

Οι συνιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μπουν στην εφαρμογή του Taxis για να δουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν, καθώς μπορεί να χρεωθούν δύο φορές.

Συγκεκριμένα εάν ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες του οχήματος μπει στην εφαρμογή του taxis για τα τέλη κάνοντας χρήση του ΑΦΜ τότε εμφανίζεται ολόκληρη η χρέωση και όχι το μισό ποσό, μόνο εάν μπει κανείς με τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας εμφανίζεται και δεύτερος ιδιοκτήτης.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που ένα όχημα έχει δηλωθεί εξ ημισίας από ένα ζευγάρι.

Διευκρινήσεις από τη ΓΓΠΣ για το «Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας

Η «παγίδα» που εντοπίστηκε στα τέλη κυκλοφορίας, ανάγκασαν τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι ισχύει:

«Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger